Haberler

Müze Gibi Konsolosluk Binası

Finlandiya'nın İstanbul Eski Başkonsolosu Bodrumlu Ural Ataman'ın, İki Yıl Önce Konsolosluk Binası Olarak Düzenlediği 260 Yıllık Eski Bir Rum Evi Olan Kendisinin De Doğduğu Evini Görenler, 'Müze Gibi'...

Finlandiya`nın İstanbul eski Başkonsolosu Bodrumlu Ural Ataman`ın, iki yıl önce konsolosluk binası olarak düzenlediği 260 yıllık eski bir Rum evi olan kendisinin de doğduğu evini görenler, `müze gibi` demekten kendilerini alamıyor.

Dr. Sezgin Gökmen`in Finlandiya Fahri Konsolosu olarak görev yaptığı, Bodrum`un dünyaca ünlü Cumhuriyet Caddesi`nde, Bodrum Kalesi manzaralı 169 numarada yer alan tarihi bina, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Geçmişte düzenlenen yarışmalarda, birçok kez Bodrum`un en güzel evi ödülünü kazanan, Ural Ataman`ın doğduğu ev, Mareşal Fevzi Çakmak ve İsmet İnönü`nün oturup yemek yediği masadan, Atatürk fotoğraflarına, ünlü ustaların resimlerinden Osmanlı eserlerine kadar birçok tarihi unsuru bir arada barındırıyor.

Şu anda Finlandiya`nın Bodrum Fahri Konsolosu olan, 1991- 2001 yılları arasında da İngiltere`nin Bodrum Fahri Konsolosluğu görevini yürüten Dr. Sezgin Gökmen, Bodrum ve Marmaris İlçeleri`ne tatile gelen Finlandiyalı turistlere hizmet etmenin yanı sıra diğer yabancı turistlerin de fahri konsolosluk binasını ziyaret etmelerine izin verdiklerini söyledi.

Tarihi binanın içinde çağdaş ve modern Türkiye`nin yüzü olan dekorasyonun büyük beğeni kazandığını belirten Dr. Gökmen, Türkiye ve Finlandiya arasındaki ikili ilişkilerin sadece turizmle sınırlı kalmayacağını belirterek, ``Muğla Üniversitesi ve Finlandiya`daki üniversiteler aracılığıyla bilim, teknoloji, kültür ve ticari alanlarda da iletişim sağlayıp, gençlerimizin daha modern ve çağdaş bir ortamda eğitilmelerini sağlayacağız`` dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title