Haberler

Mumcu: "Hükümet Vatana İhanet Halinde"

Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, "Bu Ülkenin Bir Numaralı Önceliği Vatana İhanet Halindeki Bu Hükümetten Kurtulmaktır. Bu Durumun Demokratik Yollardan Kazanılması Hepimizin Görevidir" Dedi.

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, "Bu ülkenin bir numaralı önceliği vatana ihanet halindeki bu hükümetten kurtulmaktır. Bu durumun demokratik yollardan kazanılması hepimizin görevidir" dedi.

Mumcu, ATO Meclis Salonu'nda düzenlenen Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) 2. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, AKP Hükümeti'nin görevde bulunduğu süre içinde toplam borçtan daha fazla faiz ödediğini, var olan borcu da yüzde 67 oranında artırdığını ileri sürdü.

''Hal böyleyken ülkenin gelir getiren yatırımları da yabancılara satıldı'' diyen Mumcu, ''Türkiye'nin bir sömürgecilik girdabına sürüklendiğini'' savundu.

Zamanında sömürü düzenine isyan edenlerin süreç içinde düzenin paydaşı haline getirildiklerini, bu nedenle ''şu anda sustuklarını'' ifade eden Mumcu, ''Süregiden bir ihanet sessiz, soluksuz seyrediliyor. Buna isyan edenlerin ise tek satır haberleri bir yerde yer almıyor'' diye konuştu. Mumcu, şöyle devam etti:

''Bu ülke, yıllar yılı ve en çok da bu hükümet döneminde derin bir sömürü tuzağı içine düşürüldü. Üretilen her şey, haraç gibi dışarıya transfer ediliyor. Bu durum, sürdürülebilir değil. Bu ülke artık damarlarındaki kanından, canından veriyor dışarıya. Böyle bir vergi düzeniyle bu milletin verecek bir şeyi kalmadı artık.''

Devletin yalnızca bir ''hizmet aygıtı'' olmadığını vurgulayan Mumcu, ''Ama, milli duyuştan yoksun olanlar bunun böyle olduğunu sanıyorlar. Milli duyuştan yoksun olanların başında ise hükümetin karar vericileri geliyor. Onlar, kendilerini üstün bir fikrin üyesiymiş gibi görüyorlar'' diye konuştu.

Ülkenin başına gelecek felaketlerin sorumlusunun, bu ''milli duyuştan yoksun olanlar'' olacağını savunan Mumcu, ''Bu ihaneti durdurmak zorundayız. Bu ülkenin bir numaralı önceliği vatana ihanet halindeki bu hükümetten kurtulmaktır. Bu durumun demokratik yollardan kazanılması hepimizin görevidir'' dedi.

AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas ise yaptığı konuşmada, "vatana ihanetten" söz edenlerin tüm siyasi kariyerlerini "ihanet" eksenine oturttuklarını ileri sürdü. Kafkas, "Sen bu partiye katılırken de, bu partiden ayrılırken de buradaydım. Sen yola başladığın kimle yürüyüşünü sürdürüyorsun? Asıl, sen kendine ihanet ediyorsun" dedi.

Kafkas'ın konuşması sık sık salondakiler tarafından "memuru da konuş" sözleriyle kesildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title