Haberler

Müjde Ar Altın Lale'de Jüri Başkanı Oldu

Güncelleme:

"Adı Vasfiye", "Aaahh Belinde", "Asiye Nasıl Kurtulur", "Teyzem" gibi unutulmaz filmlerin oyuncusu Müjde Ar, 35. İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale Ulusal Yarışması'nın jüri başkanlığını üstlenecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank'ın desteğiyle 7-17 Nisan tarihleri arasında yapılacak 35. İstanbul Film Festivali Altın Lale yarışmalarının jüri başkanları belirlendi. 35. İstanbul Film Festivali Altın Lale Uluslararası Yarışma jüri başkanlığını yönetmen Pablo Trapero , Altın Lale Ulusal Yarışma jüri başkanlığını ise oyuncu Müjde Ar üstlenecek.

YARIŞMANIN SPONSORU ECZACIBAŞI

Pablo Trapero başkanlığındaki Altın Lale Uluslararası Yarışma jürisinin seçtiği filmler Eczacıbaşı Topluluğu tarafından 25.000 avroluk para ödülüyle destekleniyor. Bu ödülün 10.000 avrosu Altın Lale'nin sahibi olacak filmin yönetmenine, 10.000 avrosu filmin Türkiye'deki dağıtımını üstlenecek firmaya, 5.000 avrosu ise Jüri Özel Ödülü'nü kazanacak filmin yönetmenine verilecek. Altın Lale Uluslararası Yarışma'ya "Sinemaya Yeni Bakışlar" temasını izleyen filmler katılıyor.

MÜJDE AR KİMDİR?

Altın Lale Ulusal Yarışma jüri başkanı oyuncu Müjde Ar, İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okudu. Oraloğlu Tiyatrosu'nda 1962-1963 sezonunda Helen Keller'in yapıtı Karanlığın İçinden oyununda çocuk oyuncu olarak rol aldı. 1975 yılında televizyon dizisi Aşk-ı Memnu'daki Bihter rolü ile dikkat çekti. 1980'li yıllarda rol aldığı filmlerle Türkiye sinemasındaki kadın temsilini değiştirdiği gibi kendisinden önceki oyunculuk kalıplarını da yıktı. Özellikle Atıf Yılmaz'ın yönettiği Adı Vasfiye, Asiye Nasıl Kurtulur, Aaahh Belinda ve Başar Sabuncu imzalı Asılacak Kadın, Kupa Kızı gibi kadın filmlerindeki rolleriyle döneme damgasını vurdu. Aaahh Belinda ile 23. Antalya Film Şenliği'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandı. Bu dönem oynadığı diğer önemli filmler Halit Refiğ imzalı Teyzem ve Ertem Eğilmez'in son filmi Arabesk oldu. Başar Sabuncu'nun son filmi Yolcu ile ikinci defa Antalya'dan En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. 2000'lerde Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Komser Şekspir, Eğreti Gelin gibi filmlerde oynadı. 2007-2009 yılları arasında Haydi Gel Bizimle Ol adlı televizyon programını yaptı. Müjde Ar'a, 2004'te İstanbul Film Festivali'nin Sinema Onur Ödülü takdim edildi.

9 DALDA ÖDÜL VERİLECEK; EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ 150.000 TL

Müjde Ar başkanlığındaki Altın Lale Ulusal Yarışma Jürisi En İyi Film, En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik olmak üzere toplam 9 dalda ödül verecek. En İyi Film'e 150.000 TL, En İyi Yönetmen'e ise 50.000 TL ödül verilecek. Anadolu Efes, bu yıl da Onat Kutlar anısına verilecek Jüri Özel Ödülü'nü kazanan filmin yapımcısına 60.000 TL takdim edecek. En İyi Kadın ve En İyi Erkek Oyuncu da 10.000'er TL ile ödüllendirilecek.


(Pablo Trapero)


Kaynak: Haberler.com / Magazin

Müjde Ar Türkiye Akbank Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

Beşkazalı:

Elin.namusuna bilmeden dil uzatmayın yaptığı iş günahmı günah ama namus başka bişey

0
7
yanıtYanıtla
sivasli ReiS Mobil-ANDROID:

Devlet haini kimi secer devlet hainini bu kadindan jüri olmazzzz bundan sonra buna şı filimi vektireceksin HAINIIII

2
2
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Kendisi gibi sahne yapanlari secer artik.

3
0
yanıtYanıtla
bjrd:

türkiyenin en tahrik edici ünlü bence

2
0
yanıtYanıtla
adi ustundeMobil-ANDROID:

adi ustunde lale

1
1
yanıtYanıtla
adige:

Ne kadar önemli bir iş ya şimdi başkan olacağım diye uyuyamiyordur hu hu hu ....

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title