Haberler

Müftü, Filmlerdeki Din Adamı Tiplemelerinden Yakındı

Bolu Müftüsü Ahmet Okutan, Film ve Dizilerde Din Adamlarının Büyücü, Hokkabaz, Üfürükçü Tiplemeleriyle Gösterilmesinden Yakındı. Okutan, ''oysa Din Adamı Asla Bunlar Değildir. Kafalardaki Din Adamı Profili de Bu Olmamalıdır'' Dedi.bolu Müftüsü Ahmet Okutan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Nede...

Bolu Müftüsü Ahmet Okutan, film ve dizilerde din adamlarının büyücü, hokkabaz, üfürükçü tiplemeleriyle gösterilmesinden yakındı. Okutan, ``Oysa din adamı asla bunlar değildir. Kafalardaki din adamı profili de bu olmamalıdır`` dedi.

Bolu Müftüsü Ahmet Okutan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Belediye Nikah Salonu`nda, `Gönül dünyamıza huzur ve güvenin kapılarını açan camiler ve din görevlileri` konulu konferans verdi. Dolu salona konuşan Müftü Okutan, ``Peygamber mesleği olan din görevliliği saygın olduğu kadar zor ve çileli bir görevdir. Oysa film ve dizilerde çizilen din görevlisi tipi nedeniyle din adamı bir türlü olması gereken konumda görülememektedir`` dedi. Din adamlarının filmlerde nikah kıyan, yağmur duasına çıkan, muska yazan, üfürükçülük yapan ya da cenaze namazlarında cemaatin önünde yürüyen sarıklı, cübbeli birisi olarak tanıtılmaya çalışıldığını belirten Okutan, ``Din adamı; camide söylediklerini kimsenin merak etmediği, kaale almadığı, kişisel çıkarları için herşeyi yapabilecek bir anlayışa sahip, dünya düşkünü bir tip değildir. Din adamı; para karşılığı dua yapan, kısmetleri bağlayan, sevenleri ayıran, filmlerdeki şeyh tiplemesi asla değildir`` diye konuştu.

`YABANCILAR PAPAZI İYİ GÖSTERİLİYOR`

Yabancı filmlerde papazın toplumun en iyisi, en mükemmeli, herkesin yardımına koşan, insanlık fedaisi, yakışıklı, temiz giyinen, sözü dinlenen, her dediğine kulak asılan saygın bir kişi olarak lanse edilmeye çalışıldığını açıklayan Müftü Okutan konuşmasına şöyle devam etti:

``Müslümanın din adamı, hıristiyanın din adamından her yönüyle daha mükemmeldir. Daha yakışıklıdır, daha tutarlıdır ve daha saygındır. Bizim entelektüellerimiz ve de özellikle gençlerimiz `imam, cami görevlisi, din adamı` dendiğinde genel olarak Yılmaz Güney`in `Umut`, Tarık Akan`ın `Adak`, Türkan Şoray`ın `Hazal`, Şener Şen`in `Züğürt Ağa`, Kemal Sunal`ın `Kibar Feyzo` filmlerinde beyaz perdeye yansıtılan en pespaye, uyduruk, düzeysiz şablonlarla yansıtılmaya çalışılan ve çıkarlarını ön planda tutan, tefeci, zalim tiplemeler olarak anılıyor. Oysa din adamı asla bunlar değildir. Kafalardaki din adamı profili de bu olmamalıdır.``

Televizyon dizilerinde `Hoca camide olur` tekerlemesi ile din görevlisinin cami dışında sosyal hayatın hiçbir yerinde görülmesinin arzu edilmediği gibi bir izlenim verildiğini söyleyen Okutan konuşmasını şöyle tamamladı:

``Sonuçta din görevlileri de bir insandır. Melek olmadıkları gibi hatasız ve kusursuz da değildirlerdir. İçkisi, kumarı, fuhuşu, cinayeti olmayan din adamı ibadetinde, duasında ve herşeyden önce 5 vakit namazını camide kılan bir kişidir. Oysa din adamları; büyücü, hokkabaz, üfürükçü tiplemeleriyle sosyal hayattan soyutlanarak camilere hapsedilmekte, `Hoca camide` tekerlemesi ile de gençlerin dilinde alay konusu haline getirilmektedir.``

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title