Haberler

Muammer Aksoy İbradı'da Anıldı

1990 Yılında Ankara'daki Evinin Önünde Öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy, Doğum Yeri Olan Antalya'nın İbradı İlçesi'nde Düzenlenen Törenle Anıldı.

1990 yılında Ankara'daki evinin önünde öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy, doğum yeri olan Antalya'nın İbradı İlçesi'nde düzenlenen törenle anıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İbradı Şubesi ve İbradı Belediyesi'nin ortaklaşa hazırladığı törene, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya milletvekilleri Nail Kamacı ve Feridun Baloğlu da katıldı. Aksoy için Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan ADD İbradı Şubesi Başkanı Hatice Çavuşoğlu, ADD'nin amacının; Cumhuriyet'in evrensel ilkelerini ve Atatürk'ün devrimlerini sonsuza kadar korumak ve yaşatmak olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, Muammer Aksoy'un 1917 yılında İbradı'da doğduğunu ve yaşamı boyunca Atatürkçü düşünce ve laiklik ilkesinden ödün vermediğini belirtti. Hatice Çavuşoğlu, ''Atatürk ilkelerini, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni koşullar ne kadar ağır olursa olsun tüm karanlık güçlere karşı koruyacağız'' dedi.

(YD-SÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title