Haberler

Motokrosçular, Türkiye'Den Suriye'Ye Uçtu

Şanlıurfa, Türkiye Kupası Finalinden Sonra Serbest Stil Akrobatik Dünya Motosiklet Şampiyonası'na da Ev Sahipliği Yapacak

ŞANLIURFA, TÜRKİYE KUPASI FİNALİNDEN SONRA SERBEST STİL AKROBATİK DÜNYA MOTOSİKLET ŞAMPİYONASI'NA DA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası için Şanlıurfa'ya gelen Motokroscular, Türkiye-Suriye sınırı geçiş noktası olan Akçakale Sınır Kapısı'nın iki sınır hattında kurulan rampalardan 180 kilometre hızlara uçtu.

Şanlıurfa, Türkiye Kupası finalinden sonra bir büyük organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. 'Sınırsız kardeşliğe tam gaz' sloganıyla 'Serbest Stil Akrobatik Dünya Motosiklet Şampiyonası' için geri sayım başladı. Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde 15 -16 Mayıs 2010 tarihlerinde dünyanın en popüler motor akrobasisi etkinliklerinden Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'na, Roma ve Berlin gibi şehirlerinin ardından, bu kez Şanlıurfa GAP Arena, ev sahipliği yapacak.

Motokrosun, Türkiye-Suriye sınırı geçiş noktası olan Akçakale Sınır Kapısı'nın iki sınır hattında kurulan rampalarda ilk deneme gerçekleşti. Akçakale Belediyesi ve Karayolları Müdürlüğü işbirliğiyle motokros yarışmaları için Suriye ile Türkiye arasındaki tampon bölgede tamamlanan rampadan motokroscular Türkiye'den Suriye'ye uçtu. Yerden 15 metre yüksekliğinden bir ülkeden diğerine uçan motokroscuları gören Akçakaleliler, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Akçakale Sınır Kapısı ve Suriye Telabyat giriş noktasında 'Sınırsız Kardeşlik' atlayışını Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Akaçakale Kaymakamı Şefik Aygün, Akçakale Belediye Başkanı SP'li Abdulhakim Ayhan, Telabyat Mıntıka Müdürü Adnan El Halil ile Türkiye'nin farklı illerinden gelen motorseverler izledi. Biletlerin Suriye'de de satışa sunulduğu Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'na, Suriye'nin önemli şehirleri Rakka, Halep, Haseki ve Hama'dan 15 bin kişi katılması bekleniliyor. Suriye, Şanlıurfa ve çevresindeki illerin yanı sıra, Türkiye'nin dört bin yanından kente gelen motosiklet tutkunlarını konuk etmeye hazır olan Şanlıurfalılar, iki günde 60 bin ziyaretçiyi ağırlayacakları bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title