Haberler

Moskova Mıtt 2008 Turizm Fuarı Açıldı

Dünyanın En Büyük 4. Turizm Fuarı Olarak Gösterilen Uluslararası Moskova Mıtt 2008 Fuarı, Bugün 15. Kez Kapılarını Rus Ziyaretçilere Açtı.

Dünyanın en büyük 4. turizm fuarı olarak gösterilen uluslararası Moskova MITT 2008 Fuarı, bugün 15. kez kapılarını Rus ziyaretçilere açtı.

Moskova'nın ünlü fuar merkezi Expocenter'da resmi açılış töreniyle faaliyete başlayan ITE Group PLC organizatörlüğündeki fuara 110 ülkeden 3 bini aşkın firma katılıyor. MITT fuarında ilk kez uygulanmakta olan 'partner ülke' unvanını kazanan Türkiye, 500'den fazla firma tarafından temsil edildiği fuara damgasını vurdu. Toplam 45 bin metrekarelik bir alanda düzenlenen fuarın bin 254 metrekaresi Türkiye'ye ayrılırken, fuara akın eden Ruslar, Türkiye standlarına büyük ilgi gösterdi. Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Kurtuluş Taşkent, Rusya Turizm Bakanlığı ve Moskova Belediyesi temsilcilerinin de aralarında bulunduğu fuarın açılış töreninde bir konuşma yapan Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, dünyada her yıl 800 milyon insanın turist sıfatıyla yabancı ülkeleri ziyaret ettiğini ve bunun ülkelerin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatını yakından etkilediğini belirtti. Yılmaz, "Türkiye ile Rusya arasındaki kültürel ilişkiler açısından MITT fuarı büyük önem taşımakta. 2008 yılının Rusya'da Türk Kültür Yılı olarak kutlanması dolayısıyla, fuara partner ülke unvanıyla katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu fuarın iki ülke halklarını daha da yaklaştıracağına inanıyorum" dedi.

Türkiye Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Genel Müdürü İsmail Taşdemir de, "Türkiye'nin bu fuara partner ülke sıfatıyla katılıyor olması bize bazı avantajlar sağlamakta. Fuarın tanıtım kataloglarında bile Türkiye reklamları yer alıyor. Geçen yıl Türkiye'yi ziyaret eden 2.5 milyonluk Rus turist sayısının bu yıl yüzde 20'lik bir artış göstererek 3 milyonu geçeceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca daha önce ağırlıklı olarak Antalya'ya giden Rus turistlerin artık İstanbul, Erzurum gibi kültür turizmi ağırlıklı bölgelerimize de yöneldiklerini görmekteyiz" diye konuştu.

Turizmdeki ulusal hedeflere katkıda bulunmak amacıyla uçak biletlerinde ciddi indirimler yaparak, pahalı havayolu şirketi imajından kurtulmaya çalışan Türk Hava Yolları'nın Moskova Temsilciliği Başkanı Mefail Deribaş ise, "Türk Hava Yolları olarak başta Moskova olmak üzere tüm Rusya'da büyümekteyiz. Bu sene inşallah Moskova-İstanbul hattında günlük uçak seferlerimizi üçe çıkarmış olacağız. Ayrıca Nisan başından itibaren haftada 4 kez olmak üzere Moskova-Antalya seferlerini de başlatacağız. Haziran ayı sonu itibariyle ise Antalya uçuşlarımız haftada yediye çıkmış olacak ki, bu da her gün için bir uçak kalkacağı anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ateşi dans grubu da şık danslarıyla ziyaretçileri coştururken, yarın fuar kapsamında Türkiye Günü gerçekleştirileceği bildirildi. Öte yandan BDT ve Orta Asya ülkelerinin de en büyük turizm fuarı sayılan MITT 2008 fuarının, 4 boyunca 100 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.

(AK-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title