Haberler

Moldova Cumhurbaşkanı Varonin Azerbaycan'da

Moldova Cumhurbaşkanı Vladimir Voronin, Azerbaycan'ın Toprak Bütünlüğünü Tanıdığını Dile Getirerek, Moldova'nın Ermenistan'a Karşı Azerbaycan'ın Her Zaman Yanında Olduğunu Belirtti.

Moldova Cumhurbaşkanı Vladimir Voronin, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığını dile getirerek, Moldova'nın Ermenistan'a karşı Azerbaycan'ın her zaman yanında olduğunu belirtti.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'a gelen Moldova Cumhurbaşkanı Voronin, başkent Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılamanın ardından ikili görüşmelere geçen iki lider, daha sonra heyetler arası görüşmelere de katıldı. Temaslar sırasında bakanlar düzeyinde enerji, ekonomi ve vergi kaçakçılığına karşı mücadele alanında iki ülke arasında anlaşmalar da imzalandı. Daha sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Aliyev, ekonomik, siyasi ilişkiler, bölgesel konuları görüştüklerini belirtti. Aliyev, "Moldova'nın Azerbaycan'ın haklı davasını destekliyor olmasından memnunum" dedi. Aliyev, Birleşmiş Milletler nezdinde lehlerine oy verdikleri için Moldovalı mevkidaşına ayrıca teşekkür etti.

Vladimir Voronin ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştiğini, ticaret hacminin arttığını ifade etti. Azerbaycan'ın hızla geliştiğini söyleyen Voronin, bugün imzalanmış belgelerin ikili ilişkileri daha da geliştireceğini belirtti. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıdıklarını dile getiren Voronin, Moldova'nın Ermenistan'a karşı her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu belirtti.

(MN-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title