Haberler

Mısır7da Cumhurbaşkanlığı Seçimine İlgi Düşük

Mısır'da cumhurbaşkanlığı 2 tur seçimlerinin ikinci gününde halkın ilgisizliği dikkati çekti.

Mısır'da cumhurbaşkanlığı 2 tur seçimlerinin ikinci gününde halkın ilgisizliği dikkati çekti.

Seçimlerde yaşlı kadın ve erkekler oy kullanırken gençlerin sandığa gitmedikleri görüldü. Kahire'nin dışındaki İsmaliye, Minye, Suveyş, Asyut ve Asvan illerinde katılımın az oldu. Oy kullanmayan gençler "Seçimleri Boykot edin Askerin gölgesinde seçime hayır" pankartlarıyla protesto gösteri düzenledi. Kalyubiyye kentinde Mursi ve Şefik yanlıları arasında çatışmalar yaşandı. Ordu araya girerek olaylarının büyümesini engelledi.

Mısır genelinde 400 bin asker ve polisin görev yaptığı seçimlerde güvenlik için sıkı tedbirler alındı. Devrimci hareketlerden 6 Nisan Hareketi yanlıları üyesi 8 kişi, Ahmed Şefik karşıtı propaganda yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı. Mısır Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararla fes edilen Parlamento Başkanı Saad Ketetni, Yüksek Askeri Konseyi ile fesh edilen Parlamento krizi için bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri devam ederken geçici Başbakan Kemal Genzuri, yeni hazırlanacak Anayasa'yı yazacak komisyon heyetini belirlemek için sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi.

Bu arada Yüksek Seçim Kurulu Müsteşarı Faruk Sultan, dün seçim merkezleri yakınında sihirli kalem olarak geçen ve mürekkebi dakikalar sonra silinen kalemlerin ele geçirildiğini, konuyla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı'nın halkı olası kışkırtmalar karşısında uyanık olması konusunda uyardığı ifade edildi.

Mısır seçimlerinin 36 ülkeden 90 gözlemci tarafından izlendiği kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Muhammed Mursi Kahire Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title