Haberler

Millilerimizden 1 Altın, 1 Bronz Ve 1 Gümüş Madalya

TSSF'nin ev sahipliğinde bugün İstanbul'da başlayan CMAS 20. Paletli Yüzme Avrupa Gençler Şampiyonası'nda Millilerimiz 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Bayanlar ve erkeklerde Rus sporculardan iki yeni dünya rekoru geldi.

Açılışı dün yapılan ve Beylikdüzü Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nın bugünkü ilk gününde Paletli Yüzme Genç Milli Takımı'mız üç madalyaya imza attı. Öğleden sonra yapılan suüstü monopalet ve çift palet final yarışlarında, 2017'de Rusya'da ilk dünya şampiyonluğunu kazanan Milli Sporcumuz Muhammed Emin Bay, 400 metre suüstü monopalette 3.07.65 dakikalık derecesiyle altın madalya aldı.

Paletli Yüzme Genç Milli Takımı'mızın güçlü isimlerinden Tuğcan Kaytar, 100 metre suüstü monopalette 36.83 saniyelik derecesiyle, Rus Egor Kacmashev'in ardından yarışı tamamlayarak Avrupa İkincisi oldu, gümüş madalya aldı. Aynı yarışta başarılı sporcularımızdan Onur Berke Kuyumcu ise 36.94 saniyede yarışı üçüncü tamamlayarak bronz madalya kazandı.

İLK GÜN RUS SPORCULARDAN İKİ DÜNYA REKORU

Erkeklerde Rus Aleksey Fedkin 100 metre suüstü çift palette 41.56 saniyelik derecesiyle yeni gençler yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Bayanlarda 400 metre suüstü monopalette Rus Ekaterina Mikhailushkina 3.15.58 dakikalık derecesiyle gençler dünya rekorunu kırdı.

 Millilerimizden 1 Altın, 1 Bronz Ve 1 Gümüş Madalya

3 Ağustos Cuma günü sona erecek olan Avrupa Şampiyonası yarışlarında 17 ülkeden 94'ü bayan, 100'ü erkek 194 sporcu yarışacak. Yarışlar suüstü monopalet, çift palet, dip, tüp, bayrak yarışları ve açık su yarışları disiplinlerinde gerçekleştirilecek.

Milli Takım Antrenörü Özgür Alemdar, şampiyonanın ilk gününde çok iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, "Özellikle orta ve uzun mesafelerde iddialıyız. Bugün bu mesafelerde ilk Avrupa Şampiyonluğu'muzu, gümüş ve bronz madalyaları sporcularımız ülkemize hediye etti. Diğer disiplinlerde de madalya bekliyoruz" dedi.

 Millilerimizden 1 Altın, 1 Bronz Ve 1 Gümüş Madalya

Madalya kazanan Milli sporcuları yürekten alkışladığını belirten TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen ise, "Son yıllarda paletli yüzmede Genç Milli Takımı'mız birbirinden güzel uluslararası başarılara imza atıyorlar. Şimdi kendi ülkemizde tarih yazmaya devam ediyoruz. Genç sporcularımız, önümüzdeki yıllarda büyükler grubunda yarışacak ve yine benzer, hatta daha iyi başarılara imza atacaklar. Onlarla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title