Haberler

Milletvekilinden Tes

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Demokrasi ve Özgürlükler Adına Sendikal Hakları Genişletmeye Çalıştıklarını Bildirdi

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, demokrasi ve özgürlükler adına sendikal hakları genişletmeye çalıştıklarını bildirdi.

Budak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı İsmail Arda ile birlikte Tes-İş Sendikası Edirne Şubesini ziyaret etti.

Şube Başkanı Erkan Çakan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Budak, sendikanın Edirne Şubesi hakkında bilgi aldı.

Çalışanların örgütlü bulunduğu sendikaların, üyelerinin sorunlarını iktidar partisi ve muhalefet partisi yetkililerine mutlaka aktarması gerektiğini vurgulayan Budak, bu kapsamda sorunlarını kendilerine aktaran Tes-İş Edirne Şube Başkanı Erkan Çakan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Sorunların çözümü noktasında elinden gelen tüm imkanlarını kullanacağını vurgulayan Budak, şöyle devam etti:

'Sendikalar çalışanların haklarını tabii ki koruyacaklar. İşçilerin, çalışanların sorunlarını iktidara,. muhalefete anlatacaklar. Muhalefet demokrasinin gereği muhalefetini yapacak, iktidar da bu işe çözüm üretmek durumunda. Bunları konuşarak yapmamız gerekiyor. Ancak maalesef bizde biraz kamplaşma oluyor. Edirne'de bu oluyor. Sendikalar, iktidara, muhalefete sorunlarını anlatacak, aktaracak, çağıracak konuşacak. Neyi ne yapabiliriz diye bakılacak. Amaç burada üzüm yemek, ülkeye hizmet etmek, insanların haklarını korumak ve refah düzeyini artırmak. Onun için de konuşmamız gerekiyor. Hiçbir şekilde hiçbir yer hiç kimsenin arka bahçesi değil. Bu muhalefet ve iktidar içinde geçerli. Bu iletişimi kurmamız lazım. Biz son anayasa ile birlikte demokrasi ve özgürlükler adına sendikal hakları genişletiyoruz.'

Tes-İş sendikasının da örgütlü bulunduğu Trakya bölgesinde sulama projelerinin çok fazla olduğunu da vurgulayan Budak, bölgeye hizmet etmek amacıyla gelen bölge müdürlerinin projeleri gördüklerinde şaşırdığını belirtti.

Bu şaşkınlıklarını kendisine de ifade edildiğini anlatan Budak, şöyle devam etti:

'Yaklaşık 700 milyon lira sulama projelerine hükümetimiz döneminde para aktarıldı. Bunu AK Parti'yi ve ya kendimi övmek adına söylemiyorum. Bu topraklar fazlasını hak ediyor. Çünkü, bu nehirler yıllarca boşa akmış. Çok geç kalınmış yatırımlarda. Burada geçmişte parti liderleri sulama projeleri üzerine hep mitingler yapmışlar, söz vermişler. Ama Trakya toprakları suya daha yeni kavuşuyor. Bu Enez Körfezi'nin tatlı su ve deniz suyu ile buluştuğu noktada şöyle bir durun ve düşünün. Bir yıl boyunca Meriç'ten akan suyun değerini hesaplayın, milyon dolarlarla ölçülür. Bu nedenle nehirleri değerlendirmemiz gerekiyor. Daha fazla proje üretmeliyiz. Kesinlikle yeterli değil. Topraklarımız Türkiye'nin en değerli toprakları. Projeler bittiği zaman her yıl bu bölgeye 1.5, 2 milyar dolar para girecek. Hamzadere Barajı bu yıl,Çakmak Barajı ise önümüzdeki yıl bitecek. 1.5, 2 milyar dolar girmeye başladığı zaman biz kaç tane suni çim saha, kaç tane okul, kaç tane hastane yaparız.'

Milletvekili Budak, hizmet üretmek adına seçilecek siyasetçilerin kriterlerininde değişmesi gerektiğini vurguladı.

Budak, 'Yerel ve genel seçimlerde bölge için uzun, orta ve kısa vadede politika üreten, ekonomisini değiştirecek projeler üretenlerin önemsenmesi lazım' diye konuştu.

Tes-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Erkan Çakan ise sendika olarak Trakya bölgesinde enerji, iletim, dağıtım alanında çalışanlar ve DSİ'de örgütlü olduklarını bildirdi.

Örgütlü oldukları DSİ'nin Trakya bölgesinde çok büyük yatırımlar yaptığını ve bu yatırımları çok önemsediklerini ifade eden Çakan, şunları kaydetti:

'Biz sendika olarak iş birliğinin olması gerektiğine inanıyoruz. Bu çaba ve gayretlerin ülkemizin ihtiyacı olan barışı tesis etme, hizmetleri büyütme, zenginleşme, kalkınma önemli. Bu noktada milletvekilleri ile görüşmeler yapmaya çalışıyoruz. DSİ'nin bölgemizde Trakya'nın GAP'ı diyebileceğimiz Hamzadere, Çakmak ve Çokal Barajı ve sulama tesisleri bölgemiz için çok önemli. Bu yatırımların yapılmasında milletvekilimizin destekleri olmuştur. Hala desteklerinin devam ettiğini görüyoruz. Bu yatırımları baraj ve sulama olarak görmemeliyiz. Beraberinde çiftçimizin, köylümüzün, bölge insanının kalkınması, büyümesi, zenginleşmesi demek. Bu noktada sayın milletvekilimizin destekleri çok önemli. Yaptıkları desteklerden dolayı kendilerine de çok teşekkür ediyoruz.'

Konuşmanın ardından Çakan, Budak'a ziyaretlerinden dolayı, enerji,iletim, dağıtım santralilinin küçük maketini hediye etti.

(RC-NÖZ) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title