Haberler

Milletvekili Kılıç'tan Tezkere ile İlgili Açıklamalar

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Tezkerenin Amacının PKK'nın Kökünü Kazımak, Acımasız Saldırılarla Türk Milletinin Bölünmez Bütünlüğünü Hedef Alan Hainler ile Alçakları Etkisiz Kılmak Olduğunu Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, tezkerenin amacının PKK'nın kökünü kazımak, acımasız saldırılarla Türk milletinin bölünmez bütünlüğünü hedef alan hainler ile alçakları etkisiz kılmak olduğunu söyledi.

Tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) büyük bir çoğunlukta çıkmasını değerlendiren Suat Kılıç, önemli açıklamalarda bulundu. Kılıç, "Terörle sabrımızın son noktasına kadar mevcut yöntemlerle mücadele ettik. Bugünden sonra Türkiye'yi hedef alan terör odakları sınırlarımızın içinde veya sınır ötesinde, nerede olursa olsun bombalarımız hainlerin başında patlayacak. Türk milletinin geleceği ve Türk Devleti'nin bekası için gerektiğinde can vermeyi göze alamayanlar ya tutsak olmaya ya da

onursuzca yaşamaya mahkum olacaktır" dedi. Tezkereye kabul oyu verenleri ve ret oyu verenleri Türk milletinin asla unutmayacağını vurgulayan Kılıç, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, gereken durumlarda hükümetin izniyle sınırlarımız dışında operasyon yapabilmesine imkan sağlayan bu tezkerenin amacı ve hedefleri bellidir; PKK'nın kökünü kazımak ve acımasız saldırılarıyla milletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan hainleri, alçakları etkisiz kılmak" ifadelerini kullandı.

TBMM'de kabul edilen tezkerenin ardından Irak merkezi yönetiminin ve Kuzey Irak'taki Kürt grupların ayağını denk almalarının kaçınılmaz hale geldiğinin altını çizen Kılıç, "Bu gruplar artık PKK ile aralarına duvar örmek zorundadır. PKK'yı sözle kınayan ancak eylem planında adım atmayanların PKK terörüyle hiçbir farkı yoktur. Bu tezkerenin amacı Irak'ı bölmek değildir. Irak'ı işgal etmek de değildir. Irak halkının hakkı olan petrol rezervlerine el koymak hiç değildir. Amacımız ne bağcıyı dövmektir ne de

üzümünü yemektir. İşgal ya da sömürü peşinde değiliz. Nefsi müdafaadan doğan tek hedefimiz ve yegane amacımız; Türk milletinin bölünmez bütünlüğünü hedef alan hainleri adaletin önüne çıkarmak ve PKK terörünün kökünü kazımaktır" diye konuştu.

"Terörle mücadele, bir milli meseledir ve milli birlik ruhuyla yürütülmelidir" diyen Samsun Milletvekili Suat Kılıç konuşmasına şöyle devam etti:

"Son günlerde özellikle bir siyasi partide, artan şekilde terör olaylarını siyasi çıkara dönüştürme eğilimi kaygıyla izlenmektedir. Gerçek vatanperverler, milli meselelerden siyasi rant elde etmeyi düşünmeyenlerdir. Türkiye'nin 30 yıllık mücadelesini siyasi çıkara dönüştürmeyi düşünenler, derin bir utanca sürüklenecektir. Gün birlik ve beraberlik günüdür, siyasi hesaplaşmaların yapılacağı gün değildir."

(İG-SA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title