Haberler

Milletvekili Kamer Genç: "Bu Meclis'in Anayasa Yapma Yetkisi Yok"

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Meclis'in Anayasa Yapma Yetkisi Olmadığını Öne Sürdü. "Bu Meclis'in Anayasa Yapma Yetkisi Yok. Anayasayı Değiştirebilir Ama Yeni Bir Anayasa Yapamaz" Diyen Genç, "Türkiye, Çok Karanlık Bir Geleceğe Sürüklenmeye Çalışılıyor. Halkla Oynuyorlar. Amaçları, Laik Cumhuriyet'i Yok Etmektir" İfadelerine Yer Verdi.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Meclis'in anayasa yapma yetkisi olmadığını öne sürdü. "Bu Meclis'in anayasa yapma yetkisi yok. Anayasayı değiştirebilir ama yeni bir anayasa yapamaz" diyen Genç, "Türkiye, çok karanlık bir geleceğe sürüklenmeye çalışılıyor. Halkla oynuyorlar. Amaçları, laik Cumhuriyet'i yok etmektir" ifadelerine yer verdi.

Parlamento'da bugün bir basın toplantısı düzenleyen Genç, hükümetin anayasa değişikliğiyle ilgili çalışmalarını eleştirdi. Halen yürürlükte olan anayasanın 87 ve 175. maddelerine göre Meclis'in yeni bir anayasa yapma yetkisi bulunmadığını savunan Genç, bu maddelere göre Meclis'in kanun yapma, koyma ve kaldırma görevleri bulunduğunu söyleyerek, "Bunlar ayrıdır, anayasa yapmak ayrıdır. Bu Meclis'in anayasa yapma yetkisi yoktur. Anayasayı değiştirebilir ama yeni bir anayasa yapamaz. Ancak Prof. Dr. Özbudun

başkanlığında oluşturulan komisyonun, yeni bir anayasa yaptığını duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Genç, hükümetin hedefinin türbanı serbest bırakmak ve yargıyı da ortadan kaldırmak olduğunu iddia ederek, "Türkiye, çok karanlık bir geleceğe sürüklenmeye çalışılıyor. Halkla oynuyorlar. Amaçları, laik Cumhuriyet'i yok etmektir" dedi.

12 Eylül darbesinden sonra anayasa yapmak üzere oluşturulan komisyonun, 1 asker hariç, konusunda uzman bağımsız hukukçulardan oluştuğunu bildiren Genç, "82 Anayasası'nı savunmak için söylemiyorum ama o anayasa bile 8 ay tartışıldı. 3 ay Genel Kurul'da görüşüldü. Oysa şimdi hükümetin belirlediği hukukçular, yeni anayasa hazırlıyor. Bu girişimden bir an önce vazgeçilmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Genç, iktidar partisinin, Anayasa'nın "yasama yetkisinin millet adına TBMM'de olduğunu" belirten 7. maddesinde değişiklik yaparak, kanun hükmünde kararname yapma yetkisini bunun dışında tuttuğunu ve yasama yetkisini Bakanlar Kurulu'na devretmek istediğini söyledi. Genç, "Böylelikle Meclis'i de feshedecekler" dedi.

Kamer Genç, 31 Mayıs'ta TBMM'de kabul edilen anayasa paketinin referanduma sunulması için 1 aydan az bir zaman kaldığını da hatırlatarak, "Buradan siyasi partilere çağrıda bulunuyorum; referanduma taraf mısınız, değil misiniz, açıklayın. Ama ne hükümetten ne de muhalefetten ses çıkıyor. İktidar, bu konuda tükürdüğünü yalayacaktır ve el altından referanduma ret verecektir. Çünkü referandumdan kabul çıkarsa cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi zorunludur. Bu çocuk oyuncağı değildir" diye konuştu.

(AU-MAY-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İmamoğlu: İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulaması 16 Mayıs'ta başlıyor

İmamoğlu: İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulaması 16 Mayıs'ta başlıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title