Haberler

Mersin: Sel Felaketinde Dereye Düşen Şahsın Cesedine Hala Ulaşılamadı

Mersin'de 1 Kasım 2006 Tarihinde Meydana Gelen Sel Felaketinde Sel Sularına Kapılarak Dereye Düşen 55 Yaşındaki Abdulkadir Akbulut'un Cesedine Hala Ulaşılamadı. Aradan 23 Gün Geçmesine Rağmen Cesedin Bulunamaması, Ailenin Acısını Bir Kat Daha Artırdı.

Mersin'de 1 Kasım 2006 tarihinde meydana gelen sel felaketinde sel sularına kapılarak dereye düşen 55 yaşındaki Abdulkadir Akbulut'un cesedine hala ulaşılamadı. Aradan 23 gün geçmesine rağmen cesedin bulunamaması, ailenin acısını bir kat daha artırdı.

7 çocuk babası Abdulkadir Akbulut'un Mustafa Kemal Mahallesi'nde yaşayan ailesi, her sabah "Belki çıkar" umuduyla geldikleri Müftü Deresi kenarında Bulut'un cesedini arıyor. Ancak, aradan geçen zaman uzadıkça umutlar yerini karamsarlığa bırakıyor. Sel sularının getirdiği odunları topladığı sırada yaşanan heyelan sonucu dereye düşerek kaybolan Abdulkadir Akbulut'un yakınları, yetkililerden cesedin bulunması için yardım istiyor. Her gün dere kenarında dolaşarak bacanağının cesedini arayan Menaf Özdamar, Akbulut'un cesedinin bulunamamasının kendilerini büsbütün yıktığını belirtti. "Arıyoruz, ama bulamıyoruz" diyen Özdamar, "Biz istiyoruz ki, bu dere temizlensin. Belki kumun, çakılın altına girmiştir. 23 gündür hala bir haber yok. Bizim isteğimiz arama çalışmalarına yeniden başlansın" dedi.

Bacanağının gözleri önünde sulara gömüldüğünü anlatan Özdamar, "O sırada herkes dere kenarındaydı. Karısı 'gitti' diye bağırınca ben ardından koşmaya başladım. En son gördüğümde suyun içinde çırpınıyordu. Köprüye kadar koştum ama sonra gözden kayboldu" diye konuştu.

Gelini Sultan Akbulut da derenin temizlenmesini isteyerek, "Belki o zaman bulunur. Denize gitmiş olsaydı, su mutlaka sahile atardı. O kadar denize adam düşüyor, birkaç gün sonra dışarı atıyor. Ama 23 gün oldu hala yok. Bir mezarı olsaydı, üstünde dua okutsaydık insanın gönlü rahat olurdu. Gece gündüz aklımızdan çıkmıyor. Ne yiyebiliyoruz, ne içebiliyoruz. Herkes ölecek. Ölmekten insan korkmuyor ama böyle kayıp olması çok acı. Biz bu derenin temizlenmesini istiyoruz. Belki toprağın altında olabilir. Bizim de gönlümüz rahat olurdu" şeklinde konuştu.

Kayıp Abdulkadir Akbulut'un eşi Hanife Akbulut ise, yetkililerden kocasının cenazesinin bulunması için yardım isteyerek, 23 gündür gözüne uyku girmediğini söyledi.

Mersin'de 1 Kasım tarihinde meydana gelen sel felaketinde, sel sularına kapılan Abdulkadir Akbulut Müftü Deresi'ne düşerek kaybolmuş, Sivil Savunma, Sahil Güvenlik ve Köy Hizmetleri ekiplerinin derenin denize döküldüğü yerde yaptığı aramalar sonuçsuz kalmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title