Haberler

Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi Mezuniyet Töreni

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, Teşkilatta Yüksek Öğrenimi Tamamlayan Personelin Oranının Yüzde 82'ye Ulaştığını Bildirdi

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, teşkilatta yüksek öğrenimi tamamlayan personelin oranının yüzde 82'ye ulaştığını bildirdi.

Karakuş, Edip Buran Spor Salonunda, Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi'ndeki eğitimlerini tamamlayan 496 polis adayının mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretime önem verdiklerini söyledi. Yüksek öğrenim görmüş personelin teşkilattaki oranının yüzde 82'ye ulaştığını vurgulayan Karakuş, bunun övünülecek bir durum olduğunu belirtti.

Teşkilatın görevini en iyi şekilde yerine getirmek için büyük bir gayretle hizmet verdiğini anlatan Karakuş, şöyle devam etti: 'Bir taraftan kamu düzen ve güvenliğinin sağlanması diğer taraftan ise insan hak ve özgürlüklerinin korunması hassas bir denge oluşturmaktadır. İnsan hak ve özgürlüğünü sağlayayım derken kamu düzeninin bir tarafa bırakamazsınız. Kamu düzeninin sağlarken de insan ve hak ve özgürlüklerini yok sayamazsınız. Bunun bilinciyle eğitime büyük önem veriyoruz.'

Son günlerde organize suçlardaki artışa dikkati çeken Karakuş, mücadelede başarıda sadece yurt içindeki çalışmaların yetmeyeceğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

'Bu alanda uluslararası arenada da başarılı olmak mecburiyetindeyiz. Uluslararası işbirliği sağlamak zorundayız. Bunu sağladığımız takdirde halkın can, mal ve ırzını gerçek anlamda korumuş olacağız. Çünkü dünya globalleşmekte ve suçlar da çeşitlilik arz etmektedir. Yurt dışında işlenen suçlar bir şekilde ülkemizi de ilgilendirir.'

Karakuş, 39 ülkeden polislerin eğitimine katkı sağladıklarını aynı şekilde personelin Avrupa ülkelerine gönderildiğini sözlerine ekledi. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da mesleğe yeni adım atan polislere, görev yapacakları kentlerde asayişin sağlanmasında büyük görevler düştüğünü söyledi.

Halkın huzur ve güvenliğinin teminatı olan polislerin, görevlerini hakkıyla yerine getireceğine inandığını dile getiren Güzeloğlu, şöyle konuştu:

'Sizlerden isteğimiz bilgi birikiminizi mesleki eğitimle birleştirmeniz, disiplinli ve görev anlayışı içinde görevinizi sürdürmenizdir. Görevinizi ifa ederken insan haklarına saygılı, hukukun temel kurallarına göre hareket etmenizi bekliyoruz.'

İlk 10'a giren öğrencilere protokol mensuplarınca ödüllerinin verildiği törende, dönem birincisi Mehmet Meriç de yaş kütüğüne okul bröve çaktı. Daha sonra, öğrenciler yemin etti. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Adana İl Emniyet Müdürü Mehmet Sahil Kesmez ile davetliler ve öğrencilerin yakınları katıldı.

(KRM-ST-MUT-DEL) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title