Haberler

Mersin: Mersin'in Turizm Potansiyeli

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin'in Coğrafi Konumu, Limanı, Serbest Bölgesi, Tarihi Güzellikleri ve Ülke Ekonomisine Katkısıyla Türkiye'nin İstikbal Vadeden Kentlerinden Biri Olduğunu Söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin'in coğrafi konumu, limanı, serbest bölgesi, tarihi güzellikleri ve ülke ekonomisine katkısıyla Türkiye'nin istikbal vadeden kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Mersin'in coğrafi konum itibarıyla Türkiye'nin ender kentlerinden biri olduğunu ifade eden Özcan, "Mersin'in ılıman bir iklime sahip olmasının yanı sıra dağla deniz arasındaki mesafenin az olması bir avantaj teşkil etmektedir. Mersin artık bir turizm hamlesi başlatmıştır ve Tarsus yakınlarında toplam 9 bin kişi kapasiteli 6 otel yapılacaktır. Ayrıca 320 kilometrelik sahil şeridine sahip olan Mersin'in çok güzel ve bakir koyları mevcuttur. Bunlar hayata geçirildiğinde Mersin turizmde Antalya'yı geçecektir" dedi.

Mersin'in hızlı bir nüfus artışının yanı sıra göç alan bir şehir olduğunu da kaydeden Özcan, şu an Mersin merkez nüfusunun 1 milyona ulaştığını ve Türkiye'nin nüfus bakımından ilk 10 şehri arasında olduğunu belirtti. Türkiye'nin en büyük 2. limanına da sahip olan Mersin'in ayrıca vergi sıralamasında da ilk 7 arasında olduğuna işaret eden Özcan, kentin özellikle ekonomik anlamda büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi. Yoğun göçün yarattığı çarpık yapılaşma ve bu yapılaşmanın beraberinde getirdiği altyapı sorununu çözmek için son 4 yıl içinde kent merkezinde 40 kilometre uzunluğunda altyapı çalışması yaptıklarını belirten Özcan, 40-50 kilometrelik altyapı hizmeti içinde projelerinin hazır olduğunu kaydetti.

Doğu-batı ekseninde sıkışan Mersin'i kuzeye doğru genişleterek Kuzey Mersin Projesi'ni hayata geçirdiklerini söyleyen Özcan, ayrıca bu bölgelerde 35 metre genişliğinde bulvarlar açtıklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesi olarak yapıcı her türlü eleştiriye ve öneriye açık olduklarını da sözlerine ekleyen Özcan, halkın ihtiyacına cevap veren projeleri acil olarak hayata geçirmek istediklerini ve bunların başında da atık su arıtma ve katı atık depolama tesislerinin geldiğini söyledi. Bu projelerde sona yaklaşıldığını ifade eden Özcan, tüm bunların hayata geçmesiyle birlikte Mersin'in Türkiye'nin ilk 5 kenti arasına girebileceğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title