Haberler

Mersin'de "Bir El Tut" Kampanyası

Mersin'de Bir Grup Kadının, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Görev Süresinin 2 Yıl Uzatılması İstemiyle Başlattığı "Bir El Tut" Kampanyası, 50. Gününde Sona Erdi. Kampanyanın Son Gününde, CHP Binası Önüne Siyah Çelenk Bırakmak İsteyen Kadınlar, Partililer Tarafından Barikat Kurularak Engellendi.

Mersin'de bir grup kadının, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görev süresinin 2 yıl uzatılması istemiyle başlattığı "Bir El Tut" kampanyası, 50. gününde sona erdi. Kampanyanın son gününde, CHP binası önüne siyah çelenk bırakmak isteyen kadınlar, partililer tarafından barikat kurularak engellendi.

2 Aralık 2006 tarihinde başlattıkları kampanyanın son gününde, Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanan kadınlara, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi. CHP'nin Meclis'ten çekilerek erken seçim yapılmasını da isteyen kadınlar, bu isteğe yanıt alamadıkları CHP binası önüne siyah çelenk bırakmak üzere yürüyüşe geçti. Ellerinde pankart ve Atatürk posterleriyle "Çankaya aydınlık kalacak" sloganları eşliğinde yürüyen kadınlar, yol boyunca çeşitli marşlar söyledi. Kadınların parti binasına geleceğini duyan CHP'li yöneticiler ise sokak girişinde toplanarak, grubu engellemek üzere barikat kurdu. Aralarında Merkez İlçe Başkanı Hidayet Güneş'in de bulunduğu partililer, kol kola girerek, gelecek olan gruba karşı etten duvar oldu. CHP parti binasına yaklaştıklarında, partililerin barikatıyla karşılaşan kadınlar, "Bu barikatı, Çankaya'nın etrafına da kurun" diye tepkilerini dile getirdikten sonra, yanlarında getirdikleri çelengi cadde üzerine bırakıp, AK Parti binasına gitmek üzere yürüyüşe devam etti. Grup, daha sonra İstiklal ve Hastane caddeleri güzergahını takip ederek, slogan ve marşlar eşliğinde AK Parti binasına geldi.

Burada grup adına açıklama yapan Harbiye Ateş, Cumhurbaşkanı Sezer'in görev süresinin 2 yıl uzatılması için başlattıkları eylemi 50 gündür sürdürdüklerini hatırlattı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin, Cumhuriyet'in geleceği için çok önemli olduğu bilinciyle eyleme başladıklarını söyleyen Ateş, eylem süresince CHP'yi de Cumhuriyet'e sahip çıkmaya ve TBMM'den çekilerek erken seçimin ve toplumun daha geniş kitlelerinin temsil olanağı bulacağı yeni bir Meclis oluşturmaya çağırdıklarını kaydetti. Ateş, "Ama CHP, ne yazık ki beklediğimiz duyarlılığı göstermedi ve Meclis'ten çekilmedi" dedi.

Açıklamanın ardından bir süre daha AK Parti önünde slogan atan grup, üzerinde ''Çankaya aydınlık kalacak'' yazılı siyah çelengin parti binası önüne bırakılmasının ardından dağıldı.

(HK-MT-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title