Haberler

Memurlara ne kadar zam verilecek 2022? Yeni yılda memur maaşları zamlanacak mı?

Güncelleme:

Yılbaşı öncesi vatandaşlar ekonomik konuları araştırırken maaş zamları en çok merak edilen konular arasına girdi. Memur maaşı konusu ise detaylı araştırıldı. Peki, Yeni yılda memur maaşları zamlanacak mı? Memurlara ne kadar zam verilecek? İşte, merak edilen sorular ve yanıtları…

Asgari ücret ve dolar kuru ile ekonomi konuları gündem olurken memur maaşları da vatandaşların merak konusu haline geldi. Peki, Memurlara ne kadar zam verilecek? Yeni yılda memur maaşları zamlanacak mı? İşte yetkili ağızlardan gelen son açıklamalar…

YENİ YILDA MEMUR MAAŞLARI ZAMLANACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'ı kabulünde memura ek zam talebi, refah payı ele alındı.

Yalçın, tüketici fiyatlarındaki artışın memuru zorladığını ifade ederek, en düşük memur maaşı dikkate alınarak seyyanen bir artış, refah düzenlemesi beklediklerini söyleyerek, "Ek zam beklentimizi aktardık. Milimetrik hesaplar yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın yükseltilmesi konusunda inisiyatif kullanacağını düşünüyoruz. 3 Ocak'ta enflasyonun açıklanmasını beklediğimiz için rakam ifade etmedik. Ek zam 15 Ocak tarihine yetişecek" dedi.

Yeni yılda memur maaşları zamlanacak mı?

Çalışma Bakanı Bilgin de "Bu farkı aynı zamanda bir sosyal transfer olacak düzeyde de gerçekleştireceğiz. Enflasyon diyelim ki yarım puan aştı sosyal refah olarak bunu değerlendireceğiz. Emeklilerimizin en alt düzeydeki emekli maaşında daha yukarılara gidecek şekilde kademeli bir şekilde ele alacağız. Çalışan memurlarımızın enflasyonun üzerinde bir sosyal transfer gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Asgari Ücret Ali Yalçın Ekonomi Memur Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title