Haberler

Mehmetçik'e kesintisiz atış imkanı sunan makineli tüfekler, üstün özellikleriyle dikkat çekiyor

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Mehmetçik'in kullanımına sunulan taşınabilir mühimmat sistemleri hakkında bilgi verdi. Mühimmatlar arasında en dikkat çeken parça ise kesintisiz atış imkanı sunan makineli tüfekler oldu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, taşınabilir mühimmat sistemlerinin güvenlik güçlerinin kullanımına sunulduğunu bildirdi. Demir, kesintisiz atış imkanı sunan makineli tüfeklerin üstün özelliklere sahip olduğunu belirtti.

"KESİNTİSİZ ATIŞ İMKANI SAĞLIYOR"

Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Mehmetçik'in kullanımına sunulan yeni savunma sanayisi ürünlerine ilişkin bilgi verdi. Yeni sistemlerin sahada sağlayacağı avantaja dikkati çeken Demir, şunları kaydetti: "Savunma sanayimiz, Mehmetçik'e sahada fark oluşturacak ürünler sunmaya devam ediyor. Taşınabilir Mühimmat Sistemleri DM-5 ve DM-7 güvenlik güçlerimizin kullanımında. 5,56 ve 7,62 milimetre makineli tüfekler için geliştirilen sistem, kesintisiz atış imkanı sağlıyor. STM tarafından tamamen Mehmetçik'in ihtiyaç, talep ve deneyimlerine göre geliştirilen sistem, benzerini üreten 3 ülkenin ürünlerine göre daha üstün özelliklere sahip. Sistem, hafifliği, dayanıklılığı, ergonomisi ve tek personelle kullanılabilmesi, vücut özelliklerine göre ayarlanması, kurma, takma, hazırlama süreçlerini kaldırıp, anında ateş gücü sağlaması gibi özellikleriyle askerimize sahada önemli avantaj sağlayacak."

Mehmetçiğe kesintisiz atış imkanı sunan makineli tüfekler, üstün özellikleriyle dikkat çekiyor

Kaynak: AA / Ekonomi

İsmail Demir Twitter Haberler

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Aziz Yıldırım gemileri yaktı! Mourinho'dan sonra Romelu Lukaku'yu da bitirdi

Aziz Yıldırım gemileri yaktı! Mourinho'dan sonra Romelu Lukaku'yu da bitirdi

500

Yorumlar (20)

mehmet:

attığığın leş olsun mehmedim ve dahi ayağına daş değmesin

48
8
yanıtYanıtla
YANLIŞLIKLA EKSİLEDİM:

Yanlışlıkla, beğene basacağıma diğerine bastım.

yanıt19
yanıt2
abartma:

sırtcantası mermiyle doluysa ve en az 40 kiloysa ne olacak. bu sistemler hep vardı dağda tasıyana Allah güç kuvvet versin

16
5
yanıtYanıtla
KIBRIS GAZISI:

ADI ÜZERINDE MAKINELI TÜFEK ZATEN KESINTISIZ ATIS YAPAR ÖNEMLI OLAN O TÜFEGIN ETKILI MENZILI SANIYEDE KAC MERMI ATTIGI NAMLUNUN ISINMA SISME DURUMU MEKANIK AKSAMIN TOZ TOPRAK KUMDAN VE SUDAN ETKILENIP ETKILENMEMESIDIR; ABD ASKERININ ELINDEKI BU TIP PIYADE TÜFEKLERI SUYUN ICINDE DAHI CALISIYOR ÖNEMLI OLAN SAHADA GÖSTERECEGI DAYANIKLILIK PERFORMANSTIR

7
4
yanıtYanıtla
Sedat:

Kesintisiz dediği 20 mermiden sonrada devam etmesi sen ne diyosun.

yanıt2
yanıt1
murat:

Öbür tufekler kesintili mi çalışıyor. Hepsi kesintisiz ateş edebiliyor. Farkı ne ayni.

1
9
yanıtYanıtla
Komando:

800 mermiden sonra namludan sigaranı yakarsın nar gibi kızarır. Demekki bunlar kızarmıyor

yanıt0
yanıt0
ENİS:

Ya Murat, sapla samanı karıştırmasan olmaz mı, kardeşim? Haber yazısını dikkatli okusana. Sen askerlik yaptın mı? Operasyona katıldın mı? Karşında AK-47 kalaşnikov ile seri atış yapan(40 adet mermi bir seferde) teröristi baskı altında tutmak için üretilmiş bir seride 800 mermiye kadar atış yapabilen silah üretilmiş, üstelik A-4 gibi ABD''nin envanterinden kalkmış, bize kakalanmış iki kişinin taşıyıp, atış yapabildiği silahın yerini aldığı yerli bir silah. Küçümsemeyin. AYIP!

yanıt0
yanıt0
Mehmet bağcı***:

Siz olayı tamamen yanlış anlamışsınız. Konu sadece tüfek değil sırtına takılan mühimmat besleme sistemi. Bu sistem şarjör değiştirme, mayon takma olayını bitirerek hali hazırda 5000-7000 mermi gibi kapasiteyi silahın besleme sisteminde hazır tutuyor.

yanıt0
yanıt0
Sero:

KOMANDO sogutması olmayan bütün silahlar metalden üretildiği için eninde sonunda ısınır.Bunda herhangi bir istisna yok.Bütün metaller ısınır.Belki tutukluk yapmıyordur.O yönden kesintisiz denmiş olabilir.Elbettegüzel özellikleri vardır ama bence en önemlisi lazer, gece görüş dürbünü bunlarda istenirse eklenebiliyor sonuçta.

yanıt0
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title