Haberler

Medipol Başakşehir ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı

Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Medipol Başakşehir ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Öne geçen Başakşehir'e G.Saray'ın yanıtı gecikmedi ve mücadele 1-1 sona erdi. Ev sahibi ekip bu sonuçla G.Saray ile arasındaki 8 puan, Trabzonspor ile olan 2 puanlık farkı koruyarak liderliğini sürdürdü. G.Saray ise şampiyonluk şansını zorlaştırdı.

Süper Lig'de 29. haftanın önemli maçında Medipol Başakşehir ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Fatih Terim Stadı'nda oynanan ve şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta kazanan çıkmadı ve mücadele 1-1 sona erdi.

Eksik Galatasaray, Başakşehir deplasmanında birçok oyuncusunu kullanamamasına rağmen Başakşehir deplasmanında iyi bir oyun ortaya koydu. Maçın başından sonuna kadar galibiyeti düşünen Galatasaray, tüm istatistiklerde Başakşehir'e üstünlü kurdu ama sarı-kırmızılılar lideri deviremedi.

ALEKSIC'E CEVAP EMRE AKBABA'DAN GELDİ

Medipol Başakşehir'in golünü 51. dakikada Danijel Aleksic kaydetti. Galatasaray'ın golü 68. dakikada Emre Akbaba'dan geldi.

VISCA KIRMIZI GÖRDÜ

Ev sahibi Medipol Başakşehir'de Danijel Aleksic, Mahmut Tekdemir gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştüler. Ayrıca Edin Visca da 85. dakikada kırmızı kart gördü.

Galatasaray'da Mario Lemina ve Martin Linnes ikinci yarıda sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Bu beraberliğin ardından Başakşehir 60 puanla liderliğini sürdürdü. Dördüncü sıradaki Galatasaray da 52 puana ulaştı.

Süper Lig'de gelecek hafta Medipol Başakşehir, Antalyaspor'a konuk olacak. Galatasaray, Trabzonspor'u ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 2: Ev sahibi ekip yine sol kanattan geldi. Clichy'nin son çizgiden arka direğe yaptığı ortaya Visca gelişine vurdu fakat top üstten dışarı gitti.

Dakika 10: Ceza yayı üzerinde topla buluşan Belhanda sağ taraftaki Feghouli'yi gördü. Feghouli'nin içeri çevirdiği topu Ponck son anda karşıladı.

Dakika 11: Saracchi'nin geri pasını kaleci Okan iyi kontrol edemedi ve top kaleye yöneldi. Okan son anda topu çizgiden çıkarmayı başarırken pozisyonun devamında Robinho'nun vuruşunda da gole izin vermedi.

Dakika 17: Başakşehir bir anda kalabalık bir şekilde rakip kaleye geldi. Aleksic'in ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşta top üstten dışarı gitti.

Dakika 26: Ömer Bayram rakip yarı alanın ortalarında topla buluştu ve çok iyi taşıdı. Fakat ceza sahasına girmeden yaptığı vuruşta top farklı şekilde dışarı gitti.

Dakika 34: Feghouli'nin vuruşunda Emre Akbaba ceza sahası içinde topla buluştu. Vuruşunda Başakşehir kalecisi Mert mutlak bir golü önledi.

Dakika 43: Lemina'dan sıyrılan Visca sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ancak Donk son anda kademeye girip topu uzaklaştırdı.

Medipol Başakşehir ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı

İKİNCİ YARI

Dakika 48: Caiçara'nın sağ kanattan yaptığı ortada Demba Ba rakibine rağmen kafayı vurdu ama top kaleci Okan'da kaldı.

Dakika 49: Clichy'nin son çizgiden çevirdiği topu Demba Ba yakın mesafeden dışarı yolladı.

Dakika 51: İrfan Can'ın arka direğe açtığı ortaya düzgün bir kafa vuruşu yapan Aleksic, takımını 1-0 öne geçirdi.

Dakika 56: Ani gelişen Galatasaray hücumunda Feghouli sağ kanattaki boşluğu gördü. Topla buluşan Linnes'in ceza sahasına girerken yaptığı vuruşta top kaleci Mert'in ellerinde kaldı.

Dakika 63: Belhanda'nın pasıyla topla buluşan Ömer Bayram ceza sahasının biraz dışından şut imkanı yakaladı ancak etkili bir vuruş çıkaramadı.

Dakika 64: Ani gelişen Başakşehir hücumunda Caiçara sağdan içeri çevirdi. Crivelli'nin vuruşunda Emin'den seken topu Demba Ba tamamlamak istedi ancak vuruşunda top kaleye yönelmedi.

Dakika 67: Sol kanattan gelişen hücumda Saracchi'nin son çizgiden içeri çevirdiği topu Emre Akbaba yakın mesafeden ağlara yolladı ve skora dengeyi getirdi.

Dakika 83: Galatasaray yine soldan hızlı geldi. Emre Akbaba'nın pasıyla savunma arkasına sarkan Onyekuru yakın mesafeden kaleci Mert'i geçemedi.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 29. haftasında lider Medipol Başakşehir'e konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, geçen hafta Gaziantep Futbol Kulübü ile yapılan müsabakanın ilk 11'ine göre 3 değişikliğe gitti.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan müsabakaya sarı-kırmızılı ekip, Okan Kocuk, Martin Linnes, Ryan Donk, Mario Lemina, Marcelo Saracci, Jean Michael Seri, Younes Belhanda, Sofiane Feghouli, Henry Onyekuru, Ömer Bayram ve Emre Akbaba 11'i ile başladı.

Galatasaray'ın yedek kulübesinde Berk Balaban, Şener Özbayraklı, Selçuk İnan, Yunus Akgün, Jimmy Durmaz, Jesse Sekidika, Emin Bayram ve Taylan Antalyalı yer aldı.

Sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü Fatih Terim, sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle ilk 11'de 3 değişikliğe gitmek zorunda kaldı.

Terim, 28. haftadaki Gaziantep FK müsabakasında kırmızı kart gören Ahmet Çalık, sarı kart görerek cezalı duruma düşen Mariano Filho ve sakatlanan Radamel Falcao'nun yerine, cezasını dolduran Donk'un yanı sıra Linnes ile Ömer Bayram'ı görevlendirdi.

Medipol Başakşehir ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı

EMRE AKBABA FORVET OYNADI

Galatasaray'da sakat futbolcuların yokluğunda santrfor bölgesinde Emre Akbaba görev yaptı.

Sarı-kırmızılı ekibin golcülerinden Radamel Falcao ile Florin Andone sakatlıkları, Adem Büyük ise cezası nedeniyle Medipol Başakşehir'e karşı forma giyemedi. Bu futbolcuların yokluğunda en ileride Emre Akbaba gol aradı.

DONK 11'E GERİ DÖNDÜ

Galatasaray'da savunma hattında Ryan Donk'un dönmesi, teknik direktör Fatih Terim'in elini rahatlattı.

Sarı-kırmızılı ekipte Cristian Luyindama'nın ardından Marcao da sakatlığı nedeniyle uzun süre forma giyemeyecek. Geçen hafta savunmanın ortasında Lemina ile Ahmet Çalık görev alırken, Ahmet gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşmüştü.

Gaziantep FK müsabakasında kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Donk, Medipol Başakşehir mücadelesinde sahadaki yerini aldı. Donk'un yanında Lemina görev yaptı.

BAŞAKŞEHİR'DE 2 DEĞİŞİKLİK VAR

Turuncu-lacivertli takımın teknik direktörü Okan Buruk, 28. haftadaki MKE Ankaragücü müsabakasının 11'ine göre 2 değişiklik yaptı.

Genç teknik adam, Galatasaray karşısına takımını, Mert Günok, Junior Caiçara, Carlos Ponck, Alexandru Epureanu, Gael Clichy, Mahmut Tekdemir, Danijel Aleksic, Edin Visca, İrfan Can Kahveci, Robinho ve Enzo Cerivelli 11'i ile çıkardı.

Okan Buruk, yedek kulübesinde ise Volkan Babacan, Mehmet Topal, Fredrik Guldbrandsen, Eljero Elia, Demba Ba, Aziz Eraltay, Uğur Uçar, Berkay Özcan, Emre Kaplan ve Gökhan İnler'e yer verdi.

Buruk, geçen haftaki MKE Ankaragücü müsabakasına ilk 11'de başlayan Demba Ba'yı yedeğe çekerken, bu futbolcunun yerine Robinho'yu oynattı. Başarılı teknik adam, cezalı olan Martin Skrtel'in yerine ise savunmanın ortasında Ponck'u görevlendirdi.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Trabzonspor Galatasaray Başakşehir Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500

Yorumlar (5)

cengiz:

geçen sene son haftalardaki rezaletler sonrası helal şampiyonluk almayan cincon bu yıl acı çekiyor

4
2
yanıtYanıtla
MEMET33:

1-0 MAĞLÜBÜZ DEFANSA İSTİKBAL VAAD EDEN ADAMI KOYDU, GEÇEN HAFTA 3-1 GALİBİZ VE EVİMİZDEYİZ ANTEP BASTIRIYOR O MAÇTA 40 LIK SELÇUĞU KOYDUN. . NE EDİYORSUN SEN ANLADINMI? BU SENE FATİH TERİMİN YANLIŞLARI BİZE EN AZ 15 PUANA MALOLDU. EĞER DOĞRU YÖNETSE PANDEMİ ÖNCESİ MATEMATİKSEL OLARAK ŞAMPİYON OLURDIK VE LİGİ ŞİMDİ OYNATMAYIP 8 MAÇ EKSİĞE RAĞMEN TESCİL EDERLERDİ. AH HOCAM AH. . .

1
2
yanıtYanıtla
hakkı:

Hakemin çabası da yetmedi. Haftaya yedeklerle çıkacak Başakşehir.

2
1
yanıtYanıtla
FATİH TERİM:

Ben imPARAtorum, zımparatorum. Bu sene hakemler bize yardım etmeyince bu kadar oluyor. Ey Serkan Çınar ve Bülent Yıldırım nerelerdesiniz ? Siz olmadan olmuyor. Okan Buruk bana geldi ve şöyle dedi: Değerli Hocam sizin bu sene iddianız kalmadı. Bu maçı en azından berabere bitirelim ki şike olduğu anlaşılmasın. Size 2 şampiyonluk kupası verdim 2018-2019 yıllarında rize ve akhisardaki maçlarda. Karşılığında da bu maçta beraberlik istiyorum demiştir. Sonuçta her 2 taraf kazandı. İyi ki 6sliyiz be Okan.

1
2
yanıtYanıtla
COŞKUN ÇAKIROĞLU:

Bu kadar ayarlanmış başka lig yoktur herhalde

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title