Haberler

Maski'den 'Su Sayaçlarınızı Soğuktan Koruyunuz!' Uyarısı

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa'yı etkisi altına alan soğuk hava dalgası nedeniyle vatandaşları sayaçlarını soğuktan koruması için uyardı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa'yı etkisi altına alan soğuk hava dalgası nedeniyle vatandaşları sayaçlarını soğuktan koruması için uyardı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, su sayaçlarının soğuktan korunması yönünde uyarılarda bulundu. MASKİ, Manisa'yı etkisi altına alan soğuk hava dalgası nedeniyle su sayaçlarının zarar görmemesi için vatandaşları uyararak, sayaçların bulunduğu yerin soğuk hava akımına karşı muhafaza edilmesi gerektiğini belirtti.

Sayaçlar nasıl korunmalı?

MASKİ, açıkta kalan su borularının izocam, bez ve yün parçası, talaş ya da kılıfla kaplanmasını önererek, sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden bir koruma yapılmasının da sayacın korunması açısından fayda sağlayacağını belirtti. Alınan her türlü önleme rağmen sayaçlarda donma meydana gelmesi durumunda hiçbir şekilde ateş ve sıcak su ile temas ettirilmemesi vurgulanarak, vananın kapatılıp su akışının kesilmesi gerektiği ifade edildi. Bu gibi sorunlarla karşılan abonelerin 185 Çözüm Merkezi'ni arayarak konuyla ilgili yardım alabilecekleri bildirildi.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, abonelerin sayaçlarını korumak için gerekli tedbirleri almakla yükümlü olduklarını söyleyerek, "Donan sayaçların onarımı yüksek maliyetler gerektirebiliyor. Hatta gövdesi patlayan sayaçların ne yazık ki tamir imkanı da bulunmuyor ve bu sayaçlar hurdaya çıkıyor. Ayrıca bu donmalar büyük miktarda su kaybına neden olacağı için su kesintileri de yaşanabilmektedir. Bu nedenle çok şiddetli soğuklarda muslukların donmasını önleyecek küçük bir miktarda açık bırakılmasını ve sayaç ile tesisatta durgun su bırakılmamasını tavsiye ediyoruz. Aynı şekilde bağlantı noktasından ya da vanasından su sızdıran sayaçların da, abone numaraları ile birlikte hemen idaremize bildirilmesi gerekmektedir. Bunun yanında, gübre gibi kolayca oksitlenme yapabilen nemli malzemeler de sayacın bulunduğu kısımdan uzaklaştırılmalıdır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için sayaçlarını koruma konusunda üzerlerine düşeni yaparak dikkatli davranmalarını öneriyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title