Haberler

Masalla Gerçek Arasında; Antakya Belgeseli

Güncelleme:

Yaşayan Bellek" belgeselleri program dizisi, yeni yayın dönemini kadim Antakyalıların kendi hikayelerini anlattıkları "Masalla Gerçek Arasında Antakya" belgeseli ile başlatıyor.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın ev sahipliğinde ve Antakya Belediyesi'nin organizasyonuyla 19 Kasım Cumartesi günü Antakya Ottoman Palace'de gerçekleştirilecek olan ve TRT Türk'ten canlı yayınlanacak "Antakya Galası" ile ikinci yayın dönemini başlatacak olan "YaşayanBellek" projesinin, "Masalla Gerçek Arasında Antakya" belgeseli, aynı anda TRT Türk ekranından da yayınlanacak.

Antakya Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Ottoman Otel ve Antakya Ticaret Borsası'nın destekleri ile gerçekleştirilen geceye Adalet Bakanı Sadullah Ergin, il protokol temsilcileri, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT Yönetim Kurulu Üyeleri, TRT TÜRK ailesi, il kamu daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaf odaları temsilcileri, dini cemaat liderleri, belediye meclis üyeleri, Ulusal ve Yerel Medya temsilcileri ve Yaşayan Bellek ekibi katılım gösterecek.

"Dışarıdan bakınca bir hayat, içine girince bin hikaye" cümlesiyle yakın tarihimizin insan hikayeleri üzerinden anlatan "YaşayanBellek" programı,bir kuşakla birlikte yitip gidecek olan resmi olmayan bir tarihin geleceğe aktarılmasını hedefliyor. TRT-TÜRK kanalında bir sözlü tarih projesi olarak yayınlanan"Yaşayan Bellek"kuşağı, bir "ebru sanatı" gibi kültürlerin birbirine geçtiği Türkiye coğrafyasının toplumsal tarihini, insane hikayelerine aklaştırdığı büyüteçle görselleştiriyor.

Çoğunlukla edebi eserlerle bize ulaşan ama resmi kayda geçmemiş olan bu tarihi, mübadele yıllarının 90 yaşını aşmış tanıklarının göç yollarındaki anılarıyla; toplama kampı günlerini anlatma gücünü ancak kendinde bulan Belene'den kurtulanların yaşadıklarıyla; "Kore Gazi"lerinin ölüm ve hayatta kalmak üzerine düşündürdükleriyle; Kars ilimizdesadece birkaç ailenin yaşattığı Molakan kültürünün barış söylemleriyle görselleştiren

"YaşayanBellek" belgeselleri program dizisi yeni yayın dönemini kadim Antakyalıların hikayelerini anlattıkları "Masalla Gerçek Arasında Antakya" belgeseli ile başlatıyor.

19 Kasım Cumartesi günü Antakya Galası ile ikinci yayın dönemini başlatacak olan "Yaşayan Bellek" projesinin, "Masalla Gerçek Arasında Antakya" belgeseli, Antakya'daki "Medeniyetler Barışını" Şaye Cemal, Corc Mukarnas ve Reşit Kuseyri'nin anlatımlarıyla görselleştirirken, Antakya'nın kültürel tarihini yine Antakyalıların anlatımlarıyla belgeliyor. Belgesel sadece Antakya'yı değil, bu sözlü tarihin yön verdiği Türkiye'nin farklı coğrafyalarına ve zamanlarına uzanarak, ortak bir ülke tarihinin Antakya ile kesiştiği dönemeçleri de filme aktarıyor. Antakya Belediyesi ayrıca kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla etkinliğe katılım göstermek üzere Türkiye'nin bazı seçkin gazeteci ve köşe yazarlarını da davet etti.

19 Kasım Cumartesi günü, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın ev sahipliğinde, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, il protokol temsilcileri, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, TRT TÜRK ailesi, il kamu daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaf odaları temsilcileri, dini cemaat liderleri, belediye meclis üyeleri, Ulusal ve Yerel Medya temsilcileri ve Yaşayan Bellek ekibikatılımıyla Antakya Ottoman Palace'da gerçekleşecek gala gecesinde "Antakya Medeniyetler Korosu", bu coğrafyada yaşayan altı ayrı kültürü temsil eden altı şarkılık bir konser verecek.

19.30'dan itibaren TRT TÜRK'den canlı olarak yayınlanacak ve konserin ardından izlenecek "MasallaGerçek Arasında Antakya" belgeseli, aynı anda TRT TÜRK kanalında da TRT TÜRK izleyenleri için yayında olacak.

Program: 18.30 Kokteyl (Otoman Otel Lalezar Salonu)

19.30 Canlı Yayın Başlangıcı-Protokol Konuşmaları-Medeniyetler Korosu Konseri (Lalezar Salonu Yanı Yeni Yapımı Tamamlanan Salon)

20.30 Yaşayan Bellek Belgesel Film Gösterimi-((Lalezar Salon Yanı Yeni Yapımı Tamamlanan Salon)

Not: 19 Kasım 2011 Cumartesi günü Ottoman Otel'de saat 18.30'da kokteyl ile başlayacak etkinliğe tüm basın mensuplarımız davetlidir. Katılım göstermek isteyen basın mensuplarımız için 19 Kasım Cumartesi günü saat 18.00'de eski belediye binası önünden araç hareket edecektir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title