Haberler

Manisa Onların Amacı Kadınlara İstihdam Sağlamak

Onların amacı kadınlara istihdam sağlamakManisa'da, kadınlara yönelik KOSGEB hibe desteğinden yararlanan üç kadın, güç birliği yaparak kağıt bardak üretimi üzerine işyeri açtı.

Onların amacı kadınlara istihdam sağlamak

Manisa'da, kadınlara yönelik KOSGEB hibe desteğinden yararlanan üç kadın, güç birliği yaparak kağıt bardak üretimi üzerine işyeri açtı. Birçok firmadan sipariş alan ve işi büyüten kadınlar, en büyük hayallerinin kadın sığınma evinde hayat mücadelesi veren hemcinslerine istihdam sağlamak olduğunu söyledi.

Manisa'da yaşayan üç arkadaş Şerife Çetin, Özlem Gürbüz ve Melek Göçen, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) desteklerinden yararlanarak kağıt bardak üretimi yapan 'Spil Ambalaj' isimli işyerini açtı. Tekstilciler Sitesi'nde bir makineyle üretim yapan üç kadın ortak, bir yıl önce hayallerini gerçeğe dönüştürdüklerini anlattı. Şimdiden birçok büyük firmadan sipariş alan üç ortak, kadınların gücünü göstermek için iş kurduklarını söyledi.

"KENDİMİZLE GURUR DUYUYORUZ"

İki çocuk annesi 33 yaşındaki Şerife Çetin, KOSGEB'in 50 bin liralık hibe desteğinden yararlandıklarını belirterek, "Bir yılda bu hale getirdik. Aslında çok büyük bir mucize yarattık. Dükkanı kiraladığımızda çok büyük zorluklar çektik. Etrafımızda birçok kişi 'yapamazsınız' dedi. Makineyi aldık, işi kurduk. Kendimizle gurur duyuyoruz" dedi.

KADINLAR EZİLMESİN İSTİYORLAR

Kadınların iş hayatında yaşadığı zorluklardan dolayı bu işi kurmak istediklerini söyleyen Çetin, "Kadınlar vardiyalı sistemde çalışıp, çocuklarına vakit ayıramıyor. Kadınlara da iş olanağı sağlamak istiyoruz. Mutlu işçi çalıştırmak istiyorum. Kendimiz iş hayatında çok büyük zorluklar çektik. İleride kadın işçi alıp, mutlu kadınlar yaratmak istiyoruz. Vardiya sistemi olmasın. Hem çalışsınlar hem çocuklarıyla ilgilensinler. En büyük hayalim kadın sığınma evindeki kadınları çalıştırmak. Kadınlar mutlu olsun, çalışsın, başarsın, ezilmesin istiyoruz" dedi.

Şimdiden fabrika, okul ve özel hastanelerden sipariş aldıklarını söyleyen Çetin, makine sayısını artırarak işleri daha da büyütmek istediklerini dile getirdi.

"EVDE OTURMAKLA HİÇBİR ŞEY KAZANILMIYOR"

Bir diğer ortak iki çocuk annesi 38 yaşındaki Melek Göçen ise kadınların iş kurmaktan korkmamaları gerektiğini vurgulayarak, "Daha öncesinde fabrikada çalıştım, ama çocuklar dolayısıyla çıkmak zorunda kaldım. Kendi işimizi kurduk. Birbirimize destek oluyoruz. Kadınlar kuvvetlensin, güçlensin, birbirimize destek olalım. Evde oturmakla hiçbir şey kazanılmıyor" diye konuştu.

EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİ EŞLERİ

Üçüncü ortak 28 yaşındaki Özlem Gürbüz, çalışma hayatında kadınların da olması gerektiğini dile getirdi. Kadınların da başarabileceğini gösterdiklerini söyleyen Gürbüz, en büyük desteği ise eşlerinden aldıklarını anlattı. Kendilerinin üretim yaptığını, eşlerinin ise nakliye kısmında yardımcı olduklarını dile getiren Gürbüz, kadınlara korkmayın tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title