Haberler

Malatya Fıkraları Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

40 kişi 149 eserle katıldı

• Senarist-Yapımcı Ünal Küpeli'nin de katıldığı ödül töreninde Birinciliğe layık eser bulunamazken, İkinciliği Malatya'dan Kazım Kılıçdoğan, Üçüncülüğü ise İstanbul'dan Latif Mahmat kazandı.

• Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi olarak son dönemlerde teknik çalışmaların yanında, sosyal ve kültürel alanlarda da ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Malatya Belediyesi tarafından 2011 yılı kültürel etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Malatya Fıkraları Yarışması sonuçları, düzenlenen Ödül Töreni'nde açıklandı.

1 Temmuz Cuma günü saat 20.30'da İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, bazı daire müdürleri, jüri üyeleri, yarışmacılar ile basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Fıkra Yarışması ödül töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi olarak birçok teknik çalışmanın yanında, son dönemlerde sosyal ve kültürel alanlarda ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Malatya fıkraları ile ilgili şimdiye kadar genel anlamda ciddi bir derleme çalışması ile basılı bir eserin olmadığını kaydeden Başkan Çakır, "Malatya, binlerce yıllık tarihinde birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış, her döneminde önemli devlet adamı, alimler, bilim adamı, sanatçı yetiştirmiş, kültür, tarih ve medeniyet bakımından zengin bir ildir. Tarih ve kültür açısından zengin ilimizin fıkralarını derlemeyi amaçladık" dedi.

Bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini de kaydeden Başkan Çakır, yarışmaya katılan bütün yarışmacıları tebrik ederek, jüri üyelerine de teşekkür etti.

Bu Bir İlktir…

Jüri üyesi Dt.Cengiz Çağlayan ise yaptığı konuşmada, eskiden Belediyelerden sadece yol, su, elektrik gibi hizmetlerin beklendiğini, ancak zamanımızda bu beklentilerin değişerek artık sosyal ve kültürel alanlarda da hizmetler beklendiğini söyledi. Malatya Fıkraları yarışmasının bir ilk olduğunu belirten Çağlayan, bu etkinlikten dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür etti.

Senarist-yapımcı Ünal Küpeli de yaptığı konuşmada, Malatyalıların delisinden akıllısına herkesin çok zeki olduğunu ve hayatla dalga geçmesini bilen insanlar olduğunu belirterek, bu yarışmada bu özellikleri tam olarak göremediğini söyledi.

Jüri Kurul Başkanı Prof.Dr. Hasan Kavruk ise Malatya'nın birçok alanda olduğu gibi fıkralarıyla da meşhur bir yöre olduğunun altını çizerek, Malatya fıkralarının bir araya getirilerek, gelecek nesillere aktarılması için böyle bir çalışma yaptıklarını belirtti. Çalışmalar sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın kendilerine büyük destek verdiğini söyleyen Kavruk, bu desteklerinden dolayı Başkan Çakır'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yarışma sonuçları Prof.Dr. Hasan Kavruk tarafından açıklandı.

Yarışmada dereceye giren eserler şöyle:

1. -

2. Kazım Kılıçdoğan Malatya

3. Latif Mahmat İstanbul

Mansiyon Yakup Fırat Malatya

Mansiyon Muhammed Toy

Mansiyon Ümit Çalışıcı Gaziantep

Ödül Töreni

Yarışma sonuçlarının açıklanmasının ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. İkinciye 2 bin lira, Üçüncüye bin lira, mansiyon olarak da 3 kişiye 500'er liralık ödülleri, katılım belgeleri ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Prof.Dr. Hasan Kavruk, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Yrd.Doç.Dr. Ramazan Çiftlikçi, senarist-yapımcı Ünal Küpeli tarafından verilirken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, jüri üyelerine katkılarından dolayı katılım belgesi ile Cumhuriyet Altını hediye etti.

ÜNAL KÜPELİ'DEN BAŞKAN ÇAKIR'A ZİYARET

Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen Malatya Fıkraları yarışmasının jüri üyesi senarist-Yapımcı hemşerimiz Ünal Küpeli, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

Malatya Belediyesinin düzenlediği fıkra yarışmasının kültürel açıdan önemli olduğunu belirten Yönetmen Ünal Küpeli, bütün fıkralara baktığını ve çok güzel doneler olduğunu söyledi.

Küpeli, "Güldürmek zeka işidir. Gülmek insanlar için önemlidir. Sizler de yaptığınız hizmetlerle insanların yüzlerini güldürüyorsunuz. Güzel bir belediye binası yapılmış. Malatya'yı da beğendim" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Türk sinemasına önemli katkılarda bulunmuş hemşerimiz Ünal Küpeli'yi Malatya da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çakır, "Malatya'da hizmetlerimiz insan odaklı. Bu hizmetleri yaparken kültürel etkinliklere de ayrı bir önem veriyoruz. Düzenlediğimiz fıkra yarışması ile Malatya'nın bir başka zenginliğini ortaya çıkarmayı amaçladık" dedi.

Ziyarette Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yönetmen Ünal Küpeli'ye kayısı kristali hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title