Haberler

Malatya'da, 5 hastaya eş zamanlı karaciğer nakli operasyonu başarıyla tamamlandı -Yeniden

Malatya'da, 5 hastaya eş zamanlı karaciğer nakli operasyonu başarıyla tamamlandı (2)-YenidenMALATYA'da, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde aynı anda 5 hastaya karaciğer nakli operasyonu, başarıyla tamamlandı.

Malatya'da, 5 hastaya eş zamanlı karaciğer nakli operasyonu başarıyla tamamlandı (2)-Yeniden

MALATYA'da, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde aynı anda 5 hastaya karaciğer nakli operasyonu, başarıyla tamamlandı. Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi hedeflenen ameliyatlar, 13 saat sürdü.

Canlıdan canlıya karaciğer naklinde Avrupa'da birinci, dünyada ise ikinci sırada olan Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü'nde 5 hasta sabah saat 08.00'da karaciğer nakli için ameliyata alındı. 5 alıcı ve 5 verici ile eş zamanlı başlanan 10 ameliyat ile aynı zamanda Guinness Rekorlar Kitabı'na girilmesi için başvuru hazırlıkları tamamlandı. Ameliyata alınan 5 donörden karaciğer alma işlemi öğle saatlerinde tamamlandı. Servise alınan bağışçıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

NAKİL İŞLEMLERİ 13 SAAT SÜRDÜ

Donörlerden alınan karaciğerler ameliyat masasında hazır bekletilen hastalara nakli gerçekleşti. Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın yönetiminde gerçekleşen ameliyatlar ayrı ayrı canlı olarak izlenirken, 13 saat sonra başarıyla tamamlandı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Başhekim Prof. Dr. Ali Beytur, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr Ahmet Tekin, Doku ve Organ Nakli Daire Başkanı Dr. Murat Öztürk, Yale Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şükrü Emre, Azerbaycan Tıp Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nuru Bayramov ve 35 cerrahın girdiği ameliyatlar sonrasında konuşan Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, tüm ameliyatların başarılı geçtiğini, hastaların genel durumlarınımn iyi olduğunu söyledi.

YILMAZ AMELİYATTA HER HANGİ BİR SORUNLA KARŞILAŞMADIK

Yılmaz, Şuan itibariyle 5 ameliyatta başarılı bir şekilde gitmiştir. Her hangi bir sıkıntı yok. Hastalarımız sağlıklı bir şekilde yoğun bakıma geçmişlerdir. Ameliyatta her hangi bir sorunla karşılaşmadık. Bundan da son derece mutluyuz. Buradaki tüm arkadaşlarla birlikte başardığımız bir iş diye konuştu.

REKTÖR KIZILAY BÜTÜN AMELİYATLARIN GÖRÜNTÜ KAYDI ALINDI

Sabah 08.00 itibariyle hastaları ameliuata aldıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 5 canlı vericiyle karaciğer naklini 10 hastamıza birde hazırlanma odası 10 ameliyat başarıyla şuan itibariyle bütün ameliyatlar tamamlandı. Hastalarımız şifa ile yoğun bakıma alındı. Sezai yılmaz hocamızın başkanlığında ve Malatya Noterimizin tespitiyle ameliyatlar şeffaf açık bir şekilde başarıyla tamamlandı ve bunlar kayıta alındı. Bununla birlikte bütün ameliyatların görüntü kaydı alındı dedi.

EMRE BÜTÜN AMELİYATLARI BAŞARIYLA SONUÇLANDIRDILAR

Yale Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şükrü Emre, Akıl almaz çok önemli bir işin başarıldığını ifade ederek, 10 kişinin hayatı bu ekibin elindeydi. Bunun bilincinde olarak son derece titiz dikkatli bir şekilde çalışarak bütün ameliyatları başarıyla sonuçlandırdılar şeklinde konuştu.

VALİ BARUŞ BİR EKİP ÇALIŞMASI ORTAYA KONULDU

Malatya Valisi Aydın Baruş ise, Bir ekip çalışması ortaya konuldu. 10 ayrı ameliyat odasında 5 vericiden 5 nakil yapılacak hastaya karaciğer naklini başarıyla gerçekleştirdiler. Şuan itibariyle hastalarımız da ameliyathaneden çıktılar. Ben ekibi kutluyorum dedi.

Konuşmaların ardından katılanlar, karaciğer naklinin gerçekleştiği ameliyathane girişinde toplu fotoğraf çekindi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title