Haberler

"Yönetmenlik Kimsenin Tekelinde Değil"

Güncelleme:

Gelmeyen Bahar ile yönetmenliğe adım atan Emrah, başkalarıyla kıyaslanmasına tepki gösterdi.

Sanat yaşamında 30 yılı geride bırakan Emrah Erdoğan, bu kez 'Gelmeyen Bahar' isimli sinema filmiyle 8 Mart'ta hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Senaryosunu yazıp yönettiği filmde rol almamayı tercih eden ünlü sanatçı, kadına şiddet ve töre konularını ele alan filmin dublaj çalışmaları sırasında GÜNAYDIN'ın sorularını yanıtladı.

BU KONU ABESLE İŞTİGAL!

Özcan Deniz ve Mahsun Kırmızıgül gibi, şarkıcılıktan yönetmenliğe geçen isimlerle kıyaslanıyorsunuz. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Bazı insanlar beni şarkıcı kardeşlerimle aynı kategoriye koymaya çalışıyor. Ben bunların magazinin cilveleri olduğunu düşünüyorum. Bu konuda elmalarla, armutların karıştırılmaması gerekiyor. Benim adımın onlarla aynı cümlede geçmesi bile abesle iştigaldir. Kariyerime bakarsanız; şarkıcılığımla, oyunculuğumun hemen hemen aynı yıllarda başladığını görebilirsiniz. Bu kıyaslamaya gidenler, bugün üstad olarak anılan dev yönetmenlerle sayısız sinema ve televizyon filmi çekmiş biri olduğumu sanırım unutuyorlar. Ayrıca yönetmenliğin kimsenin tekelinde olmadığını düşünüyorum. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır.

DOYUM NOKTASINA ULAŞTIM

Senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığınız bir filmde, neden başrolde oynamayı düşünmediniz? Bu bir strateji mi?

Aslında buna ihtiyaç ve doyum meselesi diyebiliriz. Benim kendi filmimde rol alarak daha da ünlü olmak, vitrinde olmak, hep önde olmak gibi bir ihtiyacım yok. Tam tersine; hiç ön plana çıkmamaya çalıştım. Bundan tam 30 yıl önce sinema setleriyle tanışan ve sayısız sinema filmi, televizyon filmi ve dizi çekmiş biri olarak ün konusunda doyum noktasına ulaştım. Aslında bu bir özgüven meselesi. Emrah, zaten uzun yıllar boyunca markasını ispatlamıştır. Bu saatten sonra neyin ispatında olabilir ki? O yüzden böyle bir şeye ne ihtiyaç duydum, ne de gerek gördüm.

Bu filmle amacınız nedir peki?

Ben ilk sinema filmimi 1984 yılında çektim. Bu saatten sonra yönetmen koltuğunda güzel bir film ortaya çıkarmak için yola çıktım. En büyük heyecanım; bu filmden yeniyıldızlar çıkmasıdır. Sadece o kadar...

Neden kadına şiddet temasını işlediniz?

Şiddetin her türlüsüne karşıyım. Bana göre; cinsiyeti ve türü ne olursa olsun, şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez. Hele ki, kadına şiddet asla yaşanmaması gereken bir durumdur. Unutmamalıyız ki; kadınlar birer annedir ve herkesi bir kadın doğurmuştur. Kadınların, baştacı edilmesi gereken yerde, şiddet görmesi benim içimi acıtıyor. Bu kanayan yarayı ve aile bütünlüğünün önemini vurgulayan konuyu, sinema aracılığıyla daha iyi anlatacağıma inanıyorum.

ŞİDDETİN GÖLGESİNDE İMKANSIZ BİR AŞK

Emrah Erdoğan'ın senaryosunu Tarkan Ateşmen ile birlikte kaleme aldığı film, törenin gölgesindeki imkansız bir aşkı konu alıyor. Film; Ayten Uncuoğlu, Orhan Alkaya, Ayşe Kökçü, Turgay Tanülkü, Kerem Kupacı ve Beyza Şekerci gibi isimlerden oluşan zengin bir oyuncu kadrosuna sahip.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Mahsun Kırmızıgül Özcan Deniz Magazin Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Burçlara göre doğal taş nedir? Hangi burç hangi doğal taşı kullanmalı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 3 nerede çekildi, hangi ilde? Eyvah Eyvah 3 konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 3 ne zaman çıktı, hangi şehir ve ilçede çekildi? Eyvah Eyvah 3 filmi konusu nedir? Eyvah Eyvah 3 oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 3 özeti! #128250 Kargo ile neler gönderilemez? Kargo ile ne göndermek yasak? İnci Taneleri CANLI izle! 16 Mayıs İnci Taneleri 15. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 16 Mayıs ATV Aldatmak 69. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Selahattin Demirtaş'a kaç yıl ceza verildi? Kobani davası ne? Unutkanlık Neden Olur? Unutkanlığa Ne İyi Gelir? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Figen Yüksekdağ ceza aldı mı? Kobani davası olayı ne? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 16 Mayıs günün maçları nereden izlenir?
Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title