Haberler

    Yaz ve güneş saçlarınızı yıpratmasın! Dermatolog Dr. Neslihan Dolar yazdı

    Güncelleme:

    Saçlarımız kırılmadan ve yıpranmadan, cildimiz kırışmadan ve sarkmadan önlemlerimizi almamız gerekir. Bilinçli ve doğal bakım yöntemleriyle de sağlıklı ve güzel olabilirsiniz.

    Saçlarımız kırılmadan ve yıpranmadan, cildimiz kırışmadan ve sarkmadan önlemlerimizi almamız gerekir. Bilinçli ve doğal bakım yöntemleriyle de sağlıklı ve güzel olabilirsiniz. Ama tabii ki bunu yaparken, kulaktan dolma yöntemler, koca karı bulamaçlarıyla değil, gerçekten bilimsel olarak da etkinliği kanıtlanmış yöntemlere başvurmanızda fayda var. Aksi takdirde astarı yüzünden pahalıya gelebilir...

    Dermatolog Dr. Neslihan Dolar yazdı

    Bakım nasıl olmalı

    Kuruyan ve yıpranan saçların yoğun neme ihtiyacı vardır. Bol su içmek, nemlendiricili şampuan ve saç kremleri tercih etmek gerekir. Şampuanın, kuru saçlar için daha nemlendiricili ve besleyici yağlar içermesi önemlidir. Yağlı saçlar için kullanılan şampuanların ise saç diplerini kurutmadan, tahriş etmeden yağ dengesini sağlaması ve yine saç dökülme karşıtı şampuanların kimyasal içeriklerinin fazla olmamasına dikkat etmek gerekir. Havuz ve deniz sonrası saçları mutlaka yapılandırıcı özelliği olan doğal yağlardan zengin bir şampuanla yıkamak gerekir. Saçı aşırı kurutan sabunlar veya dökülme karşıtı kimyasal içeren temizleyiciler zaten klor ile kuruyan saçları daha da yıpratacaktır. Özellikle kuru saçların haftada bir doğal yağlarla desteklenmesi önemlidir. Kan dolaşımını hızlandırmak ve saç köklerini canlandırmak için tatlı badem yağı, zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı ile saç derinize masaj yapabilirsiniz. Kağıt maskelerle bu yağları saçlı deride sabaha kadar bekletip sonrasında yine doğal yağlar içeren şampuanlarla yıkamak yıpranmayı geriletecektir. Güneşten, sıcaktan ve sudan yeterince yorulan saçlarınızı yaz mevsiminde dinlendirmek için bazı günlerde sıcak saç şekillendiricileri ve kurutucularından uzak tutun. Güneşten yıpranan saçları ısı, fön ile şekillendirmek, saçları daha da kurutarak yıpratır. Saç kurutma makinesi kullanmak yerine doğal kurumaya bırakmak tercih edilmeli ya da makinede düşük ısı ile uzaktan kurutma yapılmalıdır.

    Tedavide kullanılan yöntemler

    Kurumuş ve yıpranmış saçlara parlaklık vermek ve beslemek amacıyla saç mezoterapisi ve PRP yöntemleri kullanılır. Mmezoterapide saçın ihtiyacı olan vitamin, mineral, aminoasitler özel bir ilaç şeklinde saç köklerine enjekte edilir. Bu yöntemle saçlar tekrar beslenir, canlanır ve daha parlak hale gelir. Bu özellikle mevsimsel saç dökülmelerinde de kullanılan bir yöntem. Saç mezoterapisini, PRP tedavisi ile kombine bir şekilde uygulanabilir. PRP tedavisinde, hastadan alınan kan özel bir işlemden geçer. Bu kandan ayrılan özel tamir hücreleri problemli alanlara uygulanır. Yirmi dakika süren bu işlem, kıl folikülleri canlı ise yeni saç çıkışını sağlar. Saç dökülmesini azaltıp saç kıllarının kalınlaşması ve güçlenmesine yardım eder. Hiçbir yan etkisi olmayan PRP ile kişinin kendi hücreleriyle kendisini tedavi etmiş olunur. PRP ile saçlar yaz aylarının olumsuz etkilerinden korunur. Her mevsim güvenle uygulanabilmekte.

    Hücresel saç tedavisi ile ense ve kulak arkası bölgedeki genetik olarak her zaman dirençli kalmak için kodlanmış sağlıklı ve güçlü saç köklerinden özel bir hücre süspansiyonu elde edilir. Bu süspansiyon saç kökü hücresinin güçlenmesini ve kendini yenilemesine kuvvetli bir destek verir. Problemli saçlı deri bölgelerine bu süspansiyonun uygulanmasıyla hasta ve cansız saç köklerine zayıflayan saç kökünün yenilmesi ve daha sağlıklı olması için destek verilir.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Haberler

    Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

    Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

    Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

    Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

    Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

    Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

    Bakmadan Geçme

    27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
    Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

    Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title