Haberler

Lübnan Üniversitesinde Türkoloji Bölümü Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Törene katılanlar ve milli marşların okunması Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in konuşması Beyrut YEE Müdürü Reha Ermumcu'nun konuşması Plaket takdimi TİKA Beyrut Ofisi Koordinatörü Serhat Küçükkurt ile röportaj Toplu fotoğraf çektirilmesi Lübnan'ın tek...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Törene katılanlar ve milli marşların okunması

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in konuşması

Beyrut YEE Müdürü Reha Ermumcu'nun konuşması

Plaket takdimi

TİKA Beyrut Ofisi Koordinatörü Serhat Küçükkurt ile röportaj

Toplu fotoğraf çektirilmesi Lübnan'ın tek devlet üniversitesi olan Lübnan Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğiyle, Lübnan Üniversitesi Edebiyat ve Beşeri Bilimler Fakültesinde 3 yıllık Türkoloji Bölümü açıldı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan Lübnan Üniversitesindeki Türkoloji Bölümü, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Beyrut YEE Müdürü Reha Ermumcu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Beyrut Ofisi Koordinatörü Serhat Küçükkurt, üniversite yetkilileri ve öğrencilerin katıldığı tören ile açıldı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği himayesinde ve TİKA'nın teknik donanım desteğiyle kurulan bölümün açılışı için gerçekleştirilen törende konuşan Büyükelçi Erciyes, projenin bir hayalin gerçeğe ulaşması olduğunu belirterek projede emeği geçen, YEE, TİKA, Lübnan Üniversitesi yönetimi ve çalışanlarına teşekkür etti.

"Bölüme kısa sürede 30 öğrenci kayıt yaptırdı"

Beyrut YEE Müdürü Reha Ermumcu ise yaptığı konuşmada, "En başından beri projeyi yakından takip eden Büyükelçi Erciyes'e, katkılarından dolayı TİKA'ya ve üniversite yönetimine teşekkür ediyoruz. Proje'nin tefrişatı 12 gün gibi kısa bir sürede yapıldı. Bölüme ilk sene olmasına rağmen kısa sürede 30 öğrenci kayıt yaptırdı." ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından AA muhabirine konuşan TİKA Beyrut Ofisi Koordinatörü Serhat Küçükkurt ise, TİKA'nın Türkiye ve Lübnan arasındaki bütün alanlarda devam eden iş birliğinin daha da artması için projeleriyle destek olmaya çalıştıklarını belirterek, "Bu proje ile iş birliğimizin bilimsel bir çerçevede, eğitim ve kültür alanında ortak tarihimizi ortaya çıkaracak, Türkiye ve Lübnan ilişkilerini tarihsel boyutuyla ortaya koyabilecek yetkin tarihçilerin yetişmesine imkan tanıyacak bir çalışma başlatmış olduk. Bu öğretim yılına yetişmesi için çok kısa süre içinde bu merkezin tamirat ve tefrişatını yaptık." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Erciyes Beyrut Lübnan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title