Haberler

Litvanya Cumhurbaşkanına, Ukrayna'dan "Yılın Adamı" Ödülü

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite'ye, Ukrayna'da "Yılın Adamı" ödülü verildi.

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite'ye, Ukrayna'da "Yılın Adamı" ödülü verildi.

Grybauskaite, Ukrayna'da bulunan "Yüksek Akademik Kurul" kararıyla "Yılın Adamı" ödülüne layık görüldü. Yüksek Akademik Kurul tarafından yapılan açıklamada, Dalia Grybauskaite'nin, en üst mercilerde Ukrayna'nın menfaatlerini sürekli olarak savunması, Ukrayna'nın tutumunu kararlı bir şekilde desteklemesi, ayrıca ülkenin birlik ve bütünlüğünün korunmasına yaptığı katkıdan dolayı söz konusu ödüle layık görüldüğü kaydedildi.

Grybauskaite ödülünü almak için geldiği Ukrayna'da, ödül törenine katılırken, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile bir araya geldi.

Devlet Başkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, görüşme sırasında Poroşenko, Dalia Grybauskaite'nin Ukrayna'nın özgürlük ve demokrasi için, yeni Avrupa için verdiği mücadelesini tüm kalbiyle hissettiğini kaydederek, Ukrayna'nın Grybauskaite'nin çok güçlü ve etkili desteğini hissettiğini vurguladı.

Poroşenko, Avrupa Konseyinde Ukrayna'yı desteklenmesine yönelik verdiği çok güçlü destekten dolayı Grybauskaite'ye teşekkür ederken, ülkesi için Avrupa Birliği'nin ve uluslararası toplumun ortak desteğinin önemini vurguladı.

Poroşenko, şu ana kadar 11 ülkenin Ukrayna'ya askeri teknik yardımda bulunduğunu kaydederek, bu konuda dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı "verimli görüşme" hakkında da bilgi verdi. Poroşenko, günümüzde Ukrayna ordusunun çok büyük bir deneyim kazandığını kaydederek, "Ülkenin karşı karşıya kaldığı saldırganlık sonucunda Ukrayna'nın her zamankinden daha fazla bütünleştiğini, Ukrayna ordusunun da her zamankinden daha güçlendiğini" vurguladı.

Poroşenko, ayrıca Avrupa kıtasına Rus dilinde yayın yapacak bir televizyon kanalının kurulması gerektiğini kaydederek, bu konuda Litvanya'nın desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Grybauskaite de son olarak yapılan Avrupa Konseyi toplantısının Ukrayna'nın ekonomik, mali ve diğer konularda desteklenmesi konusunda Avrupa Birliği'nin ortak hareket ettiğini gösterdiğini kaydetti. Grybauskaite, ülkesinin her alanda Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini kaydederek, Ukrayna'ya tıp doktorlarını göndereceklerini de dile getirdi.

"İşgal edilen toprakları sadece silah zoruyla geri almak mümkün değil"

Poroşenko, ayrıca akşam katıldığı bir televizyon programında, işgal edilen doğudaki bölgeleri sadece silah zoruyla geri almanın mümkün olmadığını kaydederek, bunun için bu bölgenin yeniden ülkeye entegre edilmesi gerektiğini vurguladı.

Poroşenko, ayrıca ülkedeki yabancı askerlerin bu topraklardan çıkarılması gerektiğini ifade ederken, "Eğer, bu topraklardaki yabancı askerler çıkarılırsa, biz Ukrayna'nın içinde kendimiz anlaşırız" ifadesini kullandı.

Poroşenko, doğudaki yerel seçimlerin bu yıl içerisinde yapılabileceğini kaydederken, bunun için ülkedeki yabancı askerlerin çıkarılması gerektiğini vurguladı. Poroşenko, ayrıca yerel seçimlerin yapılması için Rusya-Ukrayna sınırında yeniden kontrolün sağlanması gerektiğini ifade ederken, tüm bu koşulların yerine getirilmesi durumunda doğudaki krizin en kısa zamanda çözümleneceğini ileri sürdü.

Kaynak: AA / Güncel

Petro Poroşenko Avrupa Birliği Litvanya Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

DoktorcumMobil-IOS:

Bunlar Amerikan köpekleri olmuşlar. Hala ortadoğudan ders almamışlar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title