Haberler

Lisede Gasp İddiası Sendika Kavgası Çıkardı

Türk Eğitim Sen, Okul Müdürü ve Yardımcılarına Komplo Kurulduğunu Savunarak, Öğrencilere Destek Veren Eğitim- Sen ile Bazı Öğretmenleri Suçladı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Gündoğan Beldesi'ndeki Fahriye Ilıcak Meslek Lisesi'nde, fotoğraf parası vermek istemeyen öğrencilerin cüzdanlarından müdür yardımcıları tarafından zorla 5'er TL alındığı iddiasıyla başlayan ve 'vatan hainliği' tartışmalarına kadar uzanan gerginlik, eğitim sendikaları arasında kavga çıkardı.

Türk Eğitim Sen, okul müdürü ve yardımcılarına komplo kurulduğunu savunarak, öğrencilere destek veren Eğitim- Sen ile bazı öğretmenleri suçladı.

Türk Eğitim- Sen Bodrum İlçe Temsilcisi Yusuf Özden, üyeler Ömer Salih Çıplak ve Hüseyin Tekinay ile birlikte Bodrum Öğretmen Evi bahçesinde bir basın açıklaması yaptı. ''Derste yapılan üst aramalarında bir öğrencinin cüzdanında yüklü miktarda para bulunmuş. Öğrenci bunun cevabını verememiş. Bazı öğretmenler bu olayı abartmış.

Ayrıca müdür yardımcıları öğrencilere 'bu okulda herkes fotoğraf parası veriyorsa siz de vereceksiniz. Bütün okullarda bu işlem yapılıyor' demiştir ve haklıdır' ifadeleriyle olaya farklı bir boyut getiren Özden, bazı öğretmenlerin öğrencileri idareye karşı kışkırttığını iddia etti.

Özden, ''Hasmane bir tutumla öğrencileri idareye karşı kışkırtan bazı öğretmenlerin zaman zaman girdikleri sınıflarda 'idareden öğrenci kimliklerinizi almayın, alırsanız sizi sınıfta bırakırız' şeklinde baskıları öğrenci ifadeleriyle sabitken, olayların bu kadar manipüle edilmesi doğru değil.

Müdürümüz ve iki müdür yardımcımız kesinlikle iyi hazırlanmış bir komplo ile karşı karşıyadır. Bu nedenle eğitime hizmet verdiğini iddia eden ancak sivil topum örgütü kisvesi adı altında ne yaptığı belli olmayan, gelişme çağında eğitime muhtaç evlatlarımızı devletle hesaplaşma ve çatışmalarına alet eden sözde eğitim çalışanlarını kınıyoruz' dedi.

Öğrencilerden kimlik için 5 TL istenmesinin gayet normal olduğunu savunan Özden, ''Gasp sözkonusu değil. Kimliği kullanacağından dolayı bu masrafın da öğrenci tarafından karşılanmasından daha doğal bir şey olamaz.

Zaten bu parayı gerçekten veremeyecek durumda olan çocuklardan bu ücret talep edilmiyor. Okul öğle yemeği yiyemeyecek durumda olan öğrencilere bile yardımcı olurken, öğrencinin yemek parasının gasp edilmesi mümkün değil.

Biz sürekli yardım etmek için maddi durumu kötü olan öğrencileri arıyoruz. Gerçekten durumu kötü olanlara çeşitli kamu kuruluşlarından yardımlar sağlıyoruz, burs veriyoruz. Hal böyleyken durumun kamuoyuna farklı yansıması üzücü' diye konuştu.

Bu arada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce görevlendirilen iki müfettişin bugün krizin yaşandığı okula gelerek müdür, iki müdür yardımcısı, matematik öğretmeni ve 10 öğrencinin ifadelerini aldığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU

Gündoğan Beldesi'ndeki Fahriye Ilıcak Endüstri Meslek Lisesi 12/C Sınıfı'nda, 30 öğrencinin 5 TL tutarındaki kimlik için toplanan fotoğraf parasını vermek istememesi krize neden olmuştu.

Geçen hafta salı günü, müdür yardımcıları G.Y. ile E.D.'nin matematik dersini bölerek sınıfa girdiği ve öğrencilerden zorla 5'er TL aldığı iddia edilmişti. Para vermemekte direnen öğrencilerden S.E. (19), E.K. (18) ve G.Ö.'nün (18) ise cüzdanlarından zorla 5'er TL alındığı öne sürülmüştü.

Üç öğrenci, müdür yardımcıları G.Y. ve E.D. hakkında savcılık ile kaymakamlığa suç duyurusunda bulunmuştu. Eğitim- Sen Bodrum Şube Sözcüsü Engin Karataş da yazılı bir açıklama yaparak olayı kınamıştı.

Gündeme oturan lisedeki kriz, öğrencilerin birkaç gün sonra tekrar Bodrum Cumhuriyet Savcılığı ve Kaymakamlığa gelmeleriyle farklı bir boyut kazanmıştı. Öğrenciler S.E., E.K. ve G.Ö., bu kez yanlarına görgü tanığı arkadaşları H.K. (18) ve A.E.'yi de alarak müdür yardımcıları hakkında yeniden suç duyurusunda bulunmuştu.

Öğrenciler, kendilerini tehdit ettiğini ve Eğitim- Sen ile bazı öğretmenleri kastederek ''vatan hainleriyle işbirliği yapıyorsunuz' dediğini savundukları Okul Müdürü Ö.F.R.'den de şikayetçi olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title