Haberler

Lice Adem'den Ramazan Semineri

Diyarbakır'ın Lice Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafından düzenlenen Ramazan ayının önemi seminerinde, bu ayda yapılması gereken ibaretler anlatıldı.

Diyarbakır'ın Lice Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafından düzenlenen Ramazan ayının önemi seminerinde, bu ayda yapılması gereken ibaretler anlatıldı.

Lice ADEM'de verilen seminer İlçe Müftüsü Ramazan Özgün Türkmen'in sunumuyla başladı. Seminerde Ramazan ayında yapılması gereken ibadetleri sıralayan Türkmen, bu ay içerisinde Kur'an-ı Kerim'in okunması gerektiğini söyledi. Konuşmasında Kur'an'dan ayetler ve Hadis-i Şerif'lerden örnek veren Türkmen, kız çocuklarının eğitime kazandırılması gerektiğini ifade ederek, "İslam dini kız çocuklarına, kız çocuklarının eğitimine ve kadınlarımıza bakışı çok önemlidir. Kadına ve kız çocuklarına değer veren bir dinin mensuplarıyız. Cahiliye inançlarını benimsemiş toplumlarda kadınlara karşı son derece olumsuz düşünceler mevcuttu. Bu düşünce bir çok yanlış uygulamalara yol açmıştır. Allah Kur'an'da bu toplumlarda, insanların kız çocuklarını değersiz görerek doğar doğmaz, diri diri toprağa gömdüklerini bildirmektedir. İlk emri oku olan bir dinin, öğrenme konusunda, herhangi bir ayırım gözetmeden kadın erkek, bütün Müslümanlara farz kılınması, verilen önemin bir göstergesidir. İlimiz de ve ilçemizde kız çocuklarının eğitimi ile ilgili engelleyici herhangi bir problemin yaşanmaması da bizi sevindirmektedir" dedi.

Seminer, soru cevap bölümünün ardından sona erdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Lice Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title