Haberler

Kuzey Irak'ta Arka Arkaya Ticaret Fuarları Açılıyor

Türkiye'nin Terör Örgütü PKK'ya Yönelik Sınır Ötesi Askeri Operasyonu Sıkça Dile Getirdiği Bir Dönemde, Uluslararası Yatırımcılar İçin Cazibe Merkezi Haline Gelen Kuzey Irak'ta Yeni Bir Ticaret Fuarı Daha Açıldı. Irak'ın Kuzeyindeki Süleymaniye Kentinde Düzenlenen Fuarı ABD Ticaret Odaları Finanse Ederken, Fuara Çok Sayıda Firmanın Katıldığı Belirtiliyor.

Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik sınır ötesi askeri operasyonu sıkça dile getirdiği bir dönemde, uluslararası yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelen Kuzey Irak'ta yeni bir ticaret fuarı daha açıldı. Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde düzenlenen fuarı ABD Ticaret Odaları finanse ederken, fuara çok sayıda firmanın katıldığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Erbil'de gerçekleştirilen fuarın bir benzeri, bu kez Süleymaniye'de açıldı. Amerika-Irak Ticaret Odası'nın katkılarıyla düzenlenen 3. Süleymaniye Uluslararası Ticaret Fuarı'nın bugünkü açılışı oldukça görkemli gerçekleşirken, aralarında çok sayıda Türk firmasının da bulunduğu 350'nin üzerinde yabancı şirketin bu fuara katıldığı bildirildi. Uluslararası yabancı firmalar için cazibe bölgesi olarak gösterilen Kuzey Irak'ta, Süleymaniye'nin Tasloce bölgesinde kurulan ve 4 gün sürecek olan

fuarın en önemli özelliğinin ise iş adamlarının katılımcı şirketlerle sözleşmeler imzalayabilecek olması. Fuarda ayrıca Kuzey Irak'ta yaşayan pek çok Kürt kökenli işsiz gence iş imkanı da doğabileceği belirtiliyor. Gençlerin fuara katılan şirketlerde iş bulma amacıyla 3 bin iş bulma formunun dağıtıldığı belirtilirken, batılı firmaların bölgeden ihale sözleşmeleriyle dönme ümidi taşıdığı ifade ediliyor.

Fuarda yer alan Türk firmalardan Fırat Plastik Boru A.Ş. İhracat Bölge Sorumlusu Ahmet Kale, fuardan oldukça memnun kaldıklarını ifade ederek, "Biz zaten Irak piyasasında uzun süredir varız. Sektörde Irak'ın en başındayız. Ve bu da bize büyük güç katıyor" dedi. Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik olası sınır ötesi askeri harekatın kendilerini etkilemediğini anlatan firma yetkilisi, zaman zaman sınır kapısından ürün geçişi sırasında yaşanan sıkıntı dışında bir sorunlarını bulunmadığını kaydetti. Tunç

Berkmen isimli bir firma yetkilisi ise, bölgede kendilerinden başka güçlü firmanın bulunmadığını anlattı. Düzenlenen fuarın kendileri açısından önemli olduğunu ifade eden Berkmen, olası bir operasyon sırasında ise firmanın yeni bir plan içine gireceğini kaydetti.

Fuarın ikincisi, geçen yılın Eylül ayında yine Süleymaniye'de düzenlenmiş, 270'den fazla yerli ve yabancı firma katılım sağlamıştı. Geçen hafta yine Irak'ın kuzeyinde kalan Kürt yönetiminin kontrolündeki Erbil'de düzenlenen ve açılışı bölgesel Kürt Yönetimi yetkilisi Neçirvan Barzani'nin yaptığı Erbil Ticaret Fuarı'na 400'e yakın firma katılım göstermişti.

(SK-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title