Haberler

Küresel Isınmaya Dikkat Çekmek İçin Pedal Çeviren Bisikletçiler Yunanistan'a Geçti

"Küresel Isınmaya Karşı Ege'nin İki Yakasında Buluşma" Adı Altında İzmir-atina Arasında Düzenlenen Bisiklet Turuna Katılan Bir Grup Bisikletçi, İpsala Sınır Kapısı'ndan Yunanistan'a Geçti.

"Küresel Isınmaya Karşı Ege'nin İki Yakasında Buluşma" adı altında İzmir-Atina arasında düzenlenen bisiklet turuna katılan bir grup bisikletçi, İpsala Sınır Kapısı'ndan Yunanistan'a geçti.

20 Haziran 2007 Çarşamba günü Bisiklet Sevenler Derneği İzmir Temsilciliği tarafından düzenlenen tur kapsamında Çanakkale'den Keşan'a gelen bisikletçiler, burada ilk olarak etkinliğin ana sponsoru KİPA Market'e geldi. Keşan Belediye Bandosu eşliğinde karşılanan bisikletçiler, çalınan 10. Yıl Marşı'nı hep birlikte söyledi. KİPA'dan sonra Keşan Belediyesi'nin misafiri olarak Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu'na giden bisikletçiler, akşam yemeğinin ardından Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nde düzenlenen panele

katıldı. Bisiklet Sevenler Derneği İzmir Temsilcisi Mustafa Karakuş, panelde bisikletin tarihçesi ve küresel ısınmada bisikletin önemi konusuna değinerek, derneğin çalışmaları hakkında slayt gösterisi sundu. Karakuş, 12 dernek üyesiyle birlikte 1 Yunanlı ve Yunanistan'da yaşayan 1 Amerikalı bisikletçinin kendilerine eşlik ettiklerini söyleyerek, bugün Yunanistan'ın Dedeğaç kentinde mola vereceklerini, Selanik'e kadar Yunanlı bisikletçilerin de kendilerine destek vereceklerini açıkladı.

Bisikletin "çevre dostu" bir araç olduğunu ifade eden Karakuş, çevre ve doğa üzerine de eğitimler verdiklerini kaydederek, "Kışın ılık geçmesi üzerine küresel ısınma konusunda uluslararası bir etkinlik yapmayı düşündük. Atina'da Bisiklet Dostları Derneği ile irtibata geçerek bu programı hazırladık. İzmir-Selanik arası 900 kilometre. Buraya kadar bisiklet süreceğiz. Selanik'te vali ve belediye başkanı tarafından bizlere bir resepsiyon verilecek" şeklinde konuştu.

Selanik-Atina arasını otobüsle gideceklerini belirten Karakuş, Atina'nın 70 kilometre ilerisinde bulunan bir şehre de Yunanlı bisikletçilerle birlikte pedal süreceklerini ve Türk-Yunan dostluğu için fidan dikeceklerini söyledi. Amaçlarının Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk ve barış köprüsü kurmak olduğunu ifade eden Karakuş, aynı zamanda Ege'nin iki yakasında ülkeler arası diyaloğa katkıda bulunmak, bunun yanında da spor, sağlık, küresel ısınma ve iklim değişiklikleri konularında dikkat çekmek

olduğunu dile getirdi.

İzmir-Atina arası bisiklet turuna katılan Yunanlı milli bisikletçi Vangelis Kostamoulos ise, "İki komşu ülkeyiz. Dostluk ve arkadaşlık çok önemli. Sorunları paylaşmak ve dostluk için buradayım. Yunanistan ikincisiyim" dedi.

Tura katılan ve Atina'da yaşayan Amerikalı bisikletçi Colleen McGuire da, "Türkiye ve Yunanistan aynı evde beraber yaşıyor. Bu evin ismi 'dünya'. Evimiz küresel ısınma ve kirlilik sebebiyle Ege'nin iki yakası tehlike altında. Türkler ve Yunanlılar evimizi korumak için bir araya gelebilir, ortak çalışmalar yapabilir. Bu tura daha fazla Yunanlı bisikletçinin gelmesini arzu ediyordum ama olmadı. Ama seneye daha çok kişinin geleceğini söylüyorum. Bizim için en önemli konu beraber ve bir olmak" diye konuştu.

Bisikletçiler, sabah saatlerinde Yunanistan'a gitmek üzere Keşan'dan ayrıldı.

(ÖÇ-ED-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title