Haberler

'Kürdistan Kimlikleri Dağıtıyorlar'

PKK'nın Kalpgahında Çatışmalara Bizzat Katılan ve Bir Çok Şehidi 'Ben Ellerimle Yerden Kaldırdım' Diyen Emekli Albay Erdal Sarızeybek O En Kötü Zamanları Yaşadığı Şemdinli'ye Tekrar Gitti.

''Adım adım ilerliyorlar. Önce haritalarıı çizdiler, sonra siyasi zemin hazırladılar, şimdi sıra yeni kimliklere geldi, BÜYÜK KÜRDİSTAN!''

'birlikte çatıştığımız korucuların elinden silahlar alınmış emekli edilmişler.

Barzani o bölgelere hakim olmaya çalışıyor, bir çok kişiye Kürdistan kimlikleri dağıtmış',

diyorlar.

Güneydoğuda 10 yıl çatışmaların kalbinde olan Genelkurmayın Tabiri ile PKK'nın kalpgahında çatışmalara bizzat katılan ve bir çok şehidi 'ben ellerimle yerden kaldırdım' diyen emekli albay Erdal Sarızeybek, o en kötü zamanları yaşadığı Şemdinli'ye tekrar gitti ve o sınırları anlattı..

'Yıllar önce eline silah almış bizimle birlikte omuz omuza mücadele etmiş vatandaşımız kaderlerine terk edilmiş, Hükümetin 'siyasi çözüm' adı altında yaptıklarının bölgede hiç bir etkisi yok.

2 bin nüfuslu bir köy vardı Dağlıca'nın hemen güneyinde. Onlara hayvanlarınızı yaylalardan indirin, PKK dağlarda destek bulmasın dedik.

Öyle yaptılar köylerini boşaltmak zorunda kaldılar, şimdi ise sefalet içinde yaşıyorlar, Önce PKK'ya destek veren bir köye yerleştirdiler, orda dayanamadılar göç ettiler.

Sonra Çatalca'ya yerleştiler orda da dayanamadılar tekrar göç ettiler.

Bir karakolun yanına yerleştiler askere yakın olmak için. Şimdi de Zor Geçit'te yer göstermişler hem de PKK'nın Basyan kampının ağzında, yani girişinde. Ne dersiniz orda yaşayabilirler mi?

55 yaşını geçen korucuları emekli ediyorlar.

Orada korucu demek silah demektir. Bu insanların elinden silahı alırsanız bu 'PKK ile anlaşın' anlamına gelir. Orada 55 yaşın önemi yok. 55 yaşında bir korucu bizden iyi dağlara tırmanır, dağları bizden iyi bilir

ve en önemlisi de geriden gelenlere güven olur.

Silahı alırsanız bu avantajları kaybedersiniz.

Ateşin kalbindeki insanlara PKK'nın son durumunu sormuş Sarızeybek, aldığı cevaplardan anladıklarını şöyle sıralıyor:

' çok güvendiğim insanlardan bizzat dinledim: Anladığımız şudur: Dağılan PKK'lı

teröristler üç koldan göçe başladı. Birinci kol Barzani'ye, ikinci kol ise Cudi ve Gabar

dağlarına doğru yola çıktı. İç bölgelerde eylem yapacaklar. Üçüncü kol ise Hakurk'ta tahkimata devam ediyor.çünkü Hakurk ;Irak'taki teröristlerin kalesidir, direniş sembolüdür. Olası bir operasyona karşı peşmerge değil terörist gözüyle direnişe hazırlanmaktadır. Uzun yıllardır bu bölgeye operasyon yapılmadığından teröristler rahattır. 2003 Irak savaşıyla birlikte ABD ve İsrail'in desteğini almışlardır.

Silah ve teçhizatlarını modern hale getirmişlerdir.

ABD ve İsrail ajanlarının da uzman görüşleriyle Hakurk'u tahkim etmektedirler. Amaçları, olası bir operasyonda bölgeyi uzun süreli elde tutmak ve mümkün olduğunca Türk Silahlı Kuvvetlerine zayiat verdirmektir. Bu şekilde, PKK'yı uluslar arası gündeme taşıyıp teröre siyasi ve yasal bir çözüm bulunmasını kolaylaştırmaktır.' Diyor Sarızeybek ve bütün bunlardan çok endişe duyduğunu da belirterek şunları ekliyor

'Şimdi tüm bunlar yaşanırken biz artık bunları tartışmıyoruz bile. Askeri

bir operasyondan bahseden yok, gündemden düştü, Barzani sessiz sedasız bölgede hakimiyetini kuruyor.

Oralarda Kürdistan kimlikleri dağıtılıyor, hatta üç milyon kimlikten söz ediliyor.

ABD ve İsrail'in yeni dünya düzeni projesinde Barzani, Büyük Kürdistan ve PKK'nın lideridir. PKK'nın siyasi

faaliyetlerini artık Barzani yürütecektir. Türkiye bundan böyle PKK sorununu çözmek için Barzani ile görüşecektir. Yeni birlikler kuran Barzani, eski PKK'lıları bir çatı altında toplamaktadır. Zamanı ve

yeri geldiğinde Türkiye, Suriye ve İran'a karşı bu özel birlikleri kullanacaktır.'

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title