Haberler

Yezidilerin Gurbetteki Buruk Bayramı

Güncelleme:

Irak'ın Sincar Bölgesi'nden Terör örgütü IŞID saldırılarında kaçıp Türkiye'ye sığınan Yezidiler, " Cejna Ezi" bayramını buruk kutluyor.

Irak'ın Sincar Bölgesi'nden Terör örgütü IŞID saldırılarında kaçıp Türkiye'ye sığınan Yezidiler, " Cejna Ezi" bayramı buruk geçiyor. Yaklaşık 3 ay önce ülkelerindeki terör örgütü IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan yaklaşık 4 bin Yezidi, Viranşehir Belediyesince kurulan çadır kentte zor şartlarda hayata tutunmaya çalışıyor. Yezidiler, her yıl aralık ayında 9 gün oruç tuttuktan sonra, 16 Aralık'tan sonra kutladıkları "Cejna Ezi" bayramını bu yıl gurbette kutlamanın üzüntüsünü yaşıyor.

BELEDİYE ÇOCUKLARA OYUNCAK DAĞITTI

Kampta düzenlenen bayramlaşma törenin katılan Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin Yezidilerin bayramını kutlayarak çocuklara oyuncak dağıttı. Cin, burada yaptığı açıklamada, belediye olarak ilçede kalan Yezidilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti.Cin, Yezidilerin bir daha ki bayramlarını memleketlerinde kutlamalarını diledi.Viranşehir Yezidiler Derneği Başkanı Nurettin Benzer de bütün olumsuzluklara rağmen bayramı yaşamaya çalıştıklarını kaydetti. Gazal Eyyo ise hayatında ilk kez ülkesinden uzakta kutladıkları bayramlarının buruk geçtiğini söyledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Sincar Dağı Viranşehir Türkiye Irak Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title