Haberler

Türkiye'nin en eski mülki idare binası restore edilerek eski günlerine dönecek

Güncelleme:

Türkiye'nin en eski mülki idare binası restore edilerek eski günlerine dönecek Türkiye'nin en eski mülki idare binası olduğu belirtilen 260 yıllık tarihi Maden Hükümet Konağının restorasyon çalışmaları sürüyor.

Türkiye'nin en eski mülki idare binası restore edilerek eski günlerine dönecek

ELAZIĞ - Türkiye'nin en eski mülki idare binası olduğu belirtilen 260 yıllık tarihi Maden Hükümet Konağının restorasyon çalışmaları sürüyor.

Türkülere konu olup Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan tarihi Maden Hükümet Konağı, Osmanlı Padişahı III. Mustafa döneminde inşa edildi. Türkiye'nin en eski mülki idare binası olduğu belirtilen 260 yıllık tarihi Maden Hükümet Konağının restorasyon çalışmaları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle başlanıldı. Binada güçlendirme, sıva ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılıyor. 2020 yılında 6.8 büyüklüğündeki depremde 3 kişinin hayatını kaybettiği Gezin ilçesindeki Mavi Göl Apartmanına 18 kilometre mesafede bulunan Maden ilçesindeki tarihi 260 yıllık Hükümet Konağı ise depremde zarar görmedi. Ağustos ayında restorasyon çalışmalarının bitmesiyle birlikte Hükümet Konağı yeniden kaymakamlık binası olarak hizmet verecek. Konağın yanında bulunan 118 yıllık tarihi saat kulesinin restorasyon çalışması ise 2018 yılında tamamlanmıştı.

Maden Hükümet Konağının tarihi hakkında bilgi veren ilçe sakinlerinden Ramazan Sekmen, "Konağımız yaklaşık 260 yıllık bir konaktır. Hükümet Konağımız şuanda Kültür ve Turizm Bakanlığımız, vekillerimiz ile hükümetimizin verdiği destekle yeniden restoresi yapılıyor. Konak bölgenin ve bölge ilçelerinin tek hükümet konağı olarak bilinmektedir. Bölge tapuları ve çevre ilçelerdeki tüm tapu işlemleri burada yapılmaktaydı zamanında. İlçemiz heyelan ile karşı karşıya olduğu için kaymakamlık binamız heyelan bölgesinde kaldı. İlçemiz için çok önemli olan bu Hükümet Konağımız bundan sonra kaymakamlık binası olarak hizmet verecektir. 6,8 büyüklüğündeki depremde ne ilçemizde ne de tarihi hükümet konağımızda her hangi taş bile yerinden oynamamıştır zedelenmemiştir. 260 yıllık tarihi hükümet konağımız yeni baştan restore edilerek yeniden vatandaşların hizmetine sunulacaktır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Hisarcık Hükümet Türkiye Maden Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title