Haberler

Karacadağ'ın Kaynak Suyu İçin Sıra Bekliyorlar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çeşmeden su almak isteyen vatandaşlar, - Vatandaşların açıklamaları, Karacadağ'ın kaynak suyu için sıra bekliyorlar- Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde özellikle ramazanda "daha iyi çay içmek" isteyen vatandaşlar, 1919 rakımlı Karacadağ'da eriyen kar suyuna yoğun ilgi gösteriyor- Su almaya gelen Akartul: - "Karacadağ'ın suyu güzel olduğu için ramazanda daha kalabalık oluyor" Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde özellikle ramazanda "daha iyi çay içmek" isteyen vatandaşlar, 1919 rakımlı Karacadağ'daki kaynak suyundan alabilmek için sıra bekliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çeşmeden su almak isteyen vatandaşlar, - Vatandaşların açıklamaları, Karacadağ'ın kaynak suyu için sıra bekliyorlar- Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde özellikle ramazanda "daha iyi çay içmek" isteyen vatandaşlar, 1919 rakımlı Karacadağ'da eriyen kar suyuna yoğun ilgi gösteriyor- Su almaya gelen Akartul: - " Karacadağ'ın suyu güzel olduğu için ramazanda daha kalabalık oluyor" Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde özellikle ramazanda "daha iyi çay içmek" isteyen vatandaşlar, 1919 rakımlı Karacadağ'daki kaynak suyundan alabilmek için sıra bekliyor.Diyarbakırlı ve Siverekli vatandaşlar, halk arasında "Güneydoğu'nun Uludağı" olarak nitelendirilen Karacadağ'da karın erimesiyle oluşan kaynak suyunu tercih ediyor. Özellikle ramazanda "daha iyi çay içmek" isteyen vatandaşlar, araç ya da eşeklerle bölgeye giderek, ellerindeki bidon ve damacanalarla uzun kuyruklar oluşturuyor.Burada bir süre beklemek zorunda kalan "çay tiryakileri", iftar ve sahurda kullancakları suyla evine dönüyor.- "Ramazanda ilgi artıyor"Vatandaşlardan Musa Akartul, AA muhabirine, su alabilmek için 40 kilometre uzaktan geldiğini söyledi. Karacadağ'ın suyuyla demlenen çay ve yapılan yemeklerin tadının daha iyi olduğunu belirten Akartul, "Vatandaşlar gerek Diyarbakır gerek Siverek'ten su almak için buraya geliyor. Karacadağ'ın suyu güzel olduğu için ramazanda daha kalabalık oluyor. Özellikle ramazanda suyumuzu buradan temin ediyoruz" dedi.Zübeyde Paşacık da Karacadağ suyunun hazır sudan tatlı ve soğuk olduğunu ifade etti.Yaz döneminde hem içmek hem de çay ve yemeklerde kullanmak için su almaya geldiklerini dile getiren Paşacık, "Bu suyla çay demleyince lezzetli oluyor. İçme suyu olarak da evimizdekinden çok daha iyi. Onun için 4-5 günde bir gelip su alıyoruz" diye konuştu.Kuyu sahiplerinden Ali Akkaya da ramazan boyunca ikindi namazının ardından bölgedeki kuyularda yoğunluk oluştuğunu ifade etti.Akkaya, "İnsanlar özellikle oruçlu olduklarında suyun kıymetini daha çok anlıyor. Bu yüzden hem daha lezzetli çay içmek hem yemek yapmak isteyenler su almak için buralara geliyor" dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Karacadağ Şanlıurfa Siverek Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title