Haberler

İzmir'de Kültür Sanat

Kentin önemli kültür sanat kurumlarının sezonlarını kapatma hazırlıkları yaptığı ve etkinlik sayısının azalmaya başladığı İzmir'de, bu hafta 19 Mayıs'a özel etkinlikler ağır basıyor.

Kentin önemli kültür sanat kurumlarının sezonlarını kapatma hazırlıkları yaptığı ve etkinlik sayısının azalmaya başladığı İzmir'de, bu hafta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'na özel etkinlikler ağır basıyor.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, yarın akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) 19 Mayıs Özel Konseri ile İzmirlilerin karşısında olacak.

Şef Ender Sakpınar'ın yöneteceği konserin solistliğini Grup 123 üstleniyor.

Sanatseverler, İZDSO eşliğinde vokal, lido ve glockenspielde Dilara Sakpınar, orgda Burak Yılmaz, basgitarda Feryin Kaya ve davul ile vokalde Berke Can Özcan'ı dinleme olanağını bulacak.

Sezonun operadaki son prömiyerini gelecek hafta yapmaya hazırlanan İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta yalnızca tek gösterim için perdelerini açacak.

İZDOB'un Elhamra Sahnesi'nde bu akşam saat 20. 00'de müzikli oyun "Carmen Carmen'dir" izleyiciyle buluşacak.

Haldun Özörten'in sahneye koyduğu, müziklerini Kenan Kahyaoğlu'nun düzenlediği oyunda, dekor ve kostümleri Gökalp Sezer, koreografiyi Şebnem Şenel Akın hazırladı. Dünya opera tarihinin en seçkin yapıtlarından olan Carmen'i konu alan oyunun içeriği şöyle:

"Bir operanın repertuvarına aldığı Carmen'in galası için, 'Nasıl olsa gelmez' denilerek bütün protokole davetiye yollanır. Oyuna üç gün kala protokol üyeleri galaya geleceğini haber vermeye başlar. Kimse gelmeyeceği için oyunun iptal edileceğinden emin olan opera müdürü çok zor durumdadır. İşler güçleşmektedir. Bu kısa sürede bulabildiği kadar oyuncu, dekor, orkestra ve koroyla eseri çıkartmak zorundadır. Üstelik parasının yettiği tek dekor olan uzay dekoru içinde. Bütün bu olumsuzluklar ve trajikomik olaylar 'Carmen'in büyüsünü bozabilir mi acaba? Yoksa 'Carmen' her şekilde 'Carmen' midir?"

Georges Bizet'nin ünlü "Carmen" operasının müziklerinden bilinen belli başlı bölümlerinden yapılan düzenlemeyle sahnelenen "Carmen Carmen'dir", opera ve bale sanatını gençlere sevdirmeyi amaçlıyor.

İzmir'de çok sayıda konser, tiyatro ve sergi organizasyonuna ev sahipliği yapan İzmir Sanat, bu hafta da konserle 2010-2011 sanat sezonunu kapatacak. İzmir Sanat, 23 Mayıs Pazartesi akşamı İzmir Sanat Büyük Salon'daki konserde İZDSO ve İZDOB sanatçılarından oluşan Ephesus Brass grubunu ağırlayacak.

Ephesus Brass'da solist Tevfik Rodos'a trompetlerde Ömür Gürlük ve Cemal Tilev, kornolarda Cüneyt Deniz ve Tarık Sazer Aydın, trombonlarda Çetin Subaşı ve Orhan Kemal Açıl, tubada Kaan Karaburun, piyanoda Türker Barmanbek ve danslarla Altan Kılıç, Selin Tuncer eşlik edecek.

-19 MAYIS KONSERLERİ-

İZDSO'nun, şef Ender Sakpınar yönetiminde vereceği özel konserin yanında, bu hafta iki özel 19 Mayıs konseri daha düzenlenecek.

Kent Orkestrası bu akşam Kültürpark'ta bulunan İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Gençlerin en sevdiği gruplar arasında yer alan Gripin, yarın akşam, İzmir'de kutlamaların adresi olan Gündoğdu Meydanı'nda 19 Mayıs Özel Konseri'nde sahneye çıkacak.

-SERGİLER, ETKİNLİKLER-

Fotoğraf sanatçısı Çetin Ergand'ın çalışmalarından oluşan "Bir Başkentin Oluşumu - Avusturyalı, Alman ve İsviçreli Mimarların İzleri" adlı sergisi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşmayı sürdürüyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı Fuaye'sinde, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin karma seramik sergisi ay boyunca gezilebilecek.

Müzik dünyasındaki 20. yıllarını 7. albümleriyle kutlayan Kesmeşeker grubu, bu akşam Bios Bar'da sahne alacak ve İzmirli hayranlarıyla buluşacak.

İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi'nde Feridun Işıman, Nihat Kahraman, Metin Yurdanur ve Ertuğrul Saraç'ın resim ve heykellerinden oluşan karma sergi sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 26 Mayıs Perşembe akşamına kadar açık kalacak.

2010 yılı Mart ayında Faruk Sofuoğlu tarafından kurulan İstanbul Meydan Sahnesi, Seyfi Şahin'in yazdığı, müziklerini Aras Deniz Sipahi'nin bestelediği, Ahmet Çevik, Aylin Kabasakal, Deniz Oral, Fulden Akyürek, Şule Cengiz ve Veysel Diker'in rol aldığı "Her Yöne 90 Dk. " adlı komediyle perdelerini İzmirli sanatseverlere açıyor. Oyun, 20 Mayıs Cumartesi akşamı Karşıyaka Açık Hava Tiyatrosu'nda izlenebilir.

Galeri A, Kemal Gürbüz'ün resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Yurt içi ve dışında çok sayıda ödül alan sanatçının eserleri, 12 Haziran gününe kadar sanatseverlerle buluşmayı sürdürecek.

Son albümü Kayıp Çocuk Masalları ile beğeni toplayan Cem Adrian da İzmir'e konuk olacak ve 20 Mayıs Cumartesi akşamı Dice Performance Hall'da hayranlarının karşısına çıkacak.

Rock müzik severlerin Megadeth ve Cacophony'den tanıdıkları Marty Friedman, 30 yıla yaklaşa profesyonel müzik hayatı boyunca ilk kez Türkiye'de konser verecek. Kendine has tekniği ve Cacophony ile Megadeth gibi rock ve metal tarihinin iki önemli grubuyla yaptığı albümlerle adını duyuran Friedman, 22 Mayıs Pazar ve 24 Mayıs Salı akşamları Noxx Stage'de sahnede olacak.

- İZMİR

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title