Haberler

Doğadan Topladığı Odunları Sanat Eserine Dönüştürüyor

Edremit ilçesinde emekli devlet memuru Funda Zektaş, doğadaki odun parçalarını toplayarak dekoratif ürünler yapıyor.

Edremit ilçesinde emekli devlet memuru Funda Zektaş, doğadaki odun parçalarını toplayarak dekoratif ürünler yapıyor.

Yaklaşık 1 yılda yaptığı ürünleri Edremit Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi'nde "Doğadan Sanata Aydınlatma Dekoratif Ürünler ve Ağaç Tasarım" adlı sergide bir araya getiren Zektaş, çalışmalarında doğada atıl olan odun parçalarını kullandığını söyledi.

Zektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağaç parçalarına matkap, zımpara ve testerelerle şekil vererek, gece lambası ve mumluk gibi dekoratif eşyalar ürettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 26 yıllık devlet memurluğunun ardından bilgisayar klavyesinde dolaşan eller, odun, matkap, testere ve zımparalarla mesai arkadaşı oldu. Bir nevi atıl hissedilen odun parçalarına ruh katmak, hayat vermek güzel bir şey. Bunda da en güzel şekli de sevgimi katarak yapıp ortaya çıkarıyorum. Rabbim bizlere çok güzel ürünler sunmuş. Yeter ki değerlendirmesini bilelim. Evvela oyalanmak amacıyla başladım bu işe. Sonradan objelerim çok şık oldu, çok büyüdü. Fonksiyonel olması dolayısıyla yaşantımıza hitap eden ürünler oldu. Önceleri ürünlerimi satmayı düşünlüyordum ama şimdi talep doğrultusunda satıyorum."

Bu arada, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, Ziraat Odası Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker ve çok sayıda sanatsever de sergiyi gezerek, eserleri inceledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title