Haberler

Bilecik'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı

Güncelleme:

Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü etkinlikleri çelenk sunma töreniyle başladı. Programda konuşma ve gösteriler yer aldı.

Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü etkinlikleri, Valilik ve Bilecik Belediyesi iş birliğinde hazırlanan programla kutlandı.

Programa, Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı, askeri erkan, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreniyle başlayan programda şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları kaydetti:

"KURTULUŞUN ÖNEMİNİ BİLMEK VE SONRAKİ NESİLLERE AKTARMAK EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZDUR"

"Anadolu'nun batıya açılan kapısı, kuruluşun ve kurtuluşun şehri güzel Bilecik bundan tam 101 yıl önce düşman işgalinden kurtuldu. 3 defa Yunan işgaline uğrayan Bilecik, her zaman bağımsızlık ateşiyle yanmış ve bağımsızlık için mücadele etmiş kahraman bir şehir ve kahraman bir halktır. Bilecik halkı Milli Mücadelenin her safhasında bağımsızlık ve kurtuluş için çocuk yaşlı demeden üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Bugün burada bu kutlamaları yapabiliyor olmayı bundan bir asır önce bu topraklar için gözünü kırpmadan can veren, elinde olmayanı var ederek Milli Mücadeleye destek olan ve her şeyden önce vatan diyerek bu toprakları savunan atalarımıza borçluyuz. Bunun kıymetini bilmek ve sonraki nesillere aktarmak ise en büyük sorumluluğumuzdur. Batı Cephesinin kalbi olan Bilecik, nesiller sonra bile kahramanlığıyla hatırlanacak, Bilecik halkının fedakarlıkları asırlar boyu unutulmayacaktır. Yunan ordusu tarafından 3 kez işgale uğrayarak harabeye çevrilen Bilecik, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin atılımlarıyla yaralarını hızla sarmıştır. Çalışkan Bilecik halkı şehrimizi bugün ülkemizde adından söz ettiren bir sanayi, eğitim ve turizm merkezi haline getirmeyi başarmıştır. Bizlere düşen görev de şehrimizi daha güçlü ve gelişmiş bir şehir haline getirmek için yorulmadan çalışmaktır. Güzel şehrimiz Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını büyük bir coşku ve heyecanla kutluyorum. Bu güzel yurdu bizlere emanet eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Milli Mücadele Kahramanlarımızı saygı, şükran ve rahmetle anıyorum."

KUTLAMALARDA İBB MEHTER TAKIMI KONSER VERDİ, VATANDAŞLARA PİLAV İKRAM EDİLDİ

Cumhuriyet Meydanı'nda şiirlerin okunduğu, halk oyunu gösterilerinin yapıldığı program kapsamında Bilecik İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından Valilik bahçesine kurulan Kurtuluşun 101. Yılı Fotoğraf Sergisi gezildi. Daha sonra Şeyh Edebali Türbesi alanında devam eden programda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından konser verildi.

Kutlama programı, Vali Şefik Aygöl, Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı ve il protokolü tarafından vatandaşlara pilav, ayran ve üzüm ikram edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Bilecik Turizm Yerel Kültür Sanat Haberler

title