Haberler

Krizde Çocuklara Bağış Arttı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (Unıcef -United Nations Children's Fund) Küresel Başkan Yardımcısı Hilde F. Johnson, Krizin 100 Milyon İnsanı Daha Yoksullukla Boğuşmak Zorunda Bıraktığını Belirterek, "Günümüzde Toplam 1 Milyar İnsanın Yoksulluğundan Söz Ediyoruz" Dedi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF-United Nations Children's Fund) Küresel Başkan Yardımcısı Hilde F. Johnson, krizin 100 milyon insanı daha yoksullukla boğuşmak zorunda bıraktığını belirterek, "Günümüzde toplam 1 milyar insanın yoksulluğundan söz ediyoruz" dedi.

IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları kapsamında İstanbul'da bulunan Johnson, UNICEF'in gelir kaynaklarının üç ana başlıktan oluştuğunu söyledi. Birinci gelir kaynaklarının, hükümetlerin gönüllü ve yapmakla yükümlü olduğu katkılar olduğunu anlatan Johnson, diğer gelir kaynaklarını ise, "özel sektörden sosyal sorumluluk projeleri kapsamında elde ettikleri gelirler ve kişilerden topladıkları bağışlar" diye sıraladı.

UNICEF'in yıllık ortalama toplam gelirinin 3.6 milyar dolar olduğunu dile getiren Johnson, toplam gelirlerinin üçte ikisinin devlet kaynaklı, üçte birinin ise özel sektörden ve kişilerden aldıkları bağışlar olduğunu belirtti.

Johnson, krizde gelirlerinde çok fazla düşme olmadığını vurgulayarak, "Krizde, özel sektörden elde ettiğimiz gelirlerde düşüş oldu ama hükümetlerden elde ettiğimiz gelirlerde önemli bir düşüş olmadığı gibi, kişilerden aldığımız bağışlarda ise artış oldu" diye konuştu.

Çocukların krize tahammülü olmadığını dile getiren Johnson, krizde insanların çocuklara daha çok yardım yapmak istediklerini söyledi.

Hilde F. Johnson, UNICEF'in ortalama olarak en çok ABD, Norveç, İsveç ve Hollanda'dan yardım aldıklarını belirterek, en çok yardım yaptıkları yerin ise Afrika ülkeleri olduğunu kaydetti. Johnson, "Toplamda 160 ülkeye yardımcı oluyoruz ama kaynaklarımızın yüzde 50'sinden fazlasını Afrika ülkelerine gönderiyoruz" dedi.

-KRİZ ÇOCUĞU OKUL DIŞINA ÇIKARDI-

Bağışları, genellikle nakit olarak aldıklarını anlatan Johnson, ayni yardım almaları için bu yardımın, özel anlaşmalarla formüle edilmesi gerektiğini bildirdi.

Krizin çocuklar üzerindeki etkisini de değerlendiren Johnson, şunları kaydetti:

"Krizle birlikte açlık ve hastalıklar arttı ve daha çok çocuk okuldan ayrılarak çalışır hale geldi. Kriz, tahminimizden daha fazla ülkede daha fazla insanı etkiledi. Aynı akım, şu anda bir çok ülkede devam etmekte.

Kriz, 100 milyon insanı daha yoksullukla boğuşmak zorunda bıraktı. Günümüzde toplamda 1 milyar insanın yoksulluğundan söz ediyoruz. Bangladeş'te örneğin; çocukların okullarından ayrılmaya ve çalışmaya daha fazla zorlandıkları bilgisi geliyor bize.

Türkiye'den de bir örnek vermek istiyorum. Dünya Bankası'yla yaptığımız araştırmaya göre krizde, şehirde yaşayan ailelerin dörtte üçü yiyeceklerinden kesiyor. Bu, çocukların yiyeceklerinden kesmek anlamına da geliyor."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title