Haberler

Köylüler Kıl Keçisini Bırakıp Sulu Tarım Yapmak İstiyor

Mersin'in Silifke İlçe Orman İşletme Müdürlüğü, Köylülere Orman Sevgisi, Ormanın Önemi ve Orman Yangınlarının Oluşumunun Engellenmesi Hakkında Eğitim Toplantıları Düzenledi.

Mersin'in Silifke İlçe Orman İşletme Müdürlüğü, köylülere orman sevgisi, ormanın önemi ve orman yangınlarının oluşumunun engellenmesi hakkında eğitim toplantıları düzenledi.

Ormanların her türlü zararlılardan korunması ve özellikle en büyük tahribata sebep olan orman yangınlarının önlenmesi amacına yönelik orman köylülerinin yerinde eğitimi kapsamında Kargıcak İlköğretim Okulu'nda öğrencilere, Sabak, Seyranlık ve Bükdeğirmeni köylerinde eğitim toplantıları düzenlendi.

Silifke Orman İşletme Müdürü Kubilay Akdeniz'in düzenlediği eğitim toplantılarına Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Orman Mühendislerinden Ali Dinçer, Mehmet Toprak ve Değirmendere İşletme Şefi Ali İhsan Bakırtaş katıldı.

Köylüler ormanlara zarar veren kıl keçisi besiciliğini bırakmak, sulu tarıma geçmek istediklerini ve hayvancılık yerine tarımla hayatlarına devam etmek istediklerini belirttiler.

Ormanların faydaları hakkında çeşitli slayt gösterileri sunan Orman İşletme Müdürü Kubilay Akdeniz, "Köylülerimiz ormanlara ve yangınlara karşı çok hassas davranıyorlar. Türkiye çapında ormanları geliştirmek için 81 ilde 5 yıl sürecek Milli Ağaçlandırma seferberliği başlatıldı. Orman ve çevreye karşı daha duyarlı olarak küresel ısınmayla mücadele edebiliriz. Anadolu'nun yüzde 70'i bir zamanlar orman iken şuan yüzde 27 oranında ormanlarımız bulunuyor" dedi.

Yangın mevsiminin yaklaştığını da hatırlatan Akdeniz, "Ormanların zarar görüp kaybolmasında en büyük etken insandır. Bizde köylülerimizi bilgi sahibi yapmak ve olası orman yangınlarında alacakları tedbirleri dile getirmek için bir araya geldik. Bölgemizde genç ormanlarımızın yanı sıra yeni dikim ve ekim yaptığımız ormanlarımız da bulunmaktadır. Bunlara zarar verilmemesi için tel örgü ile etrafını çevirdik. Bunların korunmasında en önemli unsur köylülerimizdir" diye konuştu.

(MŞ-AB-Y) 09.04.2008 10:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title