Haberler

Köyde Barış Yemeği

Ankara'nın Polatlı İlçesi Temelli Beldesi'ne Bağlı Beyobası Köyü'nde Muhtarlık Seçimlerinde Yaşanan Çekişme Nedeniyle 15 Yıldır Birbirlyeriyle Küs Olan 2 Aile, Temelli Beldesi Belediye Başkanı AKP'li Alaattin Türkoğlu'nun Köyde Tarafları Bir Araya Getirerek Verdiği Yemekle Sona Erdi.

Ankara`nın Polatlı İlçesi Temelli Beldesi`ne bağlı Beyobası Köyü`nde muhtarlık seçimlerinde yaşanan çekişme nedeniyle 15 yıldır birbirlyeriyle küs olan 2 aile, Temelli Beldesi Belediye Başkanı AKP`li Alaattin Türkoğlu`nun köyde tarafları bir araya getirerek verdiği yemekle sona erdi.

Daha çok Güneydoğu`daki aşiretler arasındaki kavganın sona erdirilmesi için düzenlenen barış yemeklerinin bir benzeri de Temelli Beldesi`ne bağlı Beyobası Köyü`nde yaşandı. 1200 nüfuslu köyde şimdiki muhtar Nizamettin Atak ile eski muhtar Duran Altıntaş`ın 15 yıldır süren çekişmeleri, aynı zamanda birbirlerine akraba olan köy halkını da ikiye bölmüştü. Zaman zaman kavgaların meydana geldiği 15 yıllık süreci sona erdirmek için harekete geçen Temelli Belediye Başkanı Alaattin Türkoğlu, köyde 1000 kişilik bir barış yemeği organizasyonu gerçekleştirdi.

Köydeki barış yemeğine katılan Kaymakam Hüseyin Eker, kendisinin de bir köy çocuğu olduğunu hatırlatarak kavganın, küslüğün kimseye yarar sağlamayacağını söyledi.

Temelli Belediye Başkanı Alaattin Türkoğlu da geleneklerinde küskünlüğün yeri olmadığını belirtti. Türkoğlu, ``Sizin birbirinize dargın olmanız, köyün ikiye bölünmesi beni de çok üzüyor. Her sorununuzda yanınızdayım, ama lütfen barış ve kardeşlik içinde yaşayın`` dedi.

MÜFTÜ DE BARIŞ İÇİN MESAJLAR VERDİ

Polatlı Müftüsü Mahmut Sezgin ise dinimizde müslümanların 3 günden fazla dargın durmaması gerektiğine işaret ederken, barış mesajları verdi. Müftü Sezgin, barışın dini boyutlarını anlattığı konuşmasında, aynı zamanda Türk toplumunun tarihsel sürecinde yaşanan çeşitli olaylardan örnekler verdi.

Konuşmalardan sonra Kaymakam Hüseyin Eker, eski ve yeni muhtarı sahneye davet etti. El ele vererek köy halkını selemlayan muhtarlar, büyük alkış aldı. Muhtarlar, artık barıştıklarını, köyde kavgaya yer olmadığına dair mesajlar verdi.

Bu tabloya en çok sevinen ise çocuklar oldu. Belediye Başkanı Alaattin Türkoğlu ile fotoğraf çektiren çocuklar, ``Mutlumusunuz?`` sorusuna, ``Köyde akrabamız olan çocuklarla birbirimizin yanına gidip oynayamıyorduk. Şimdi artık hep birlikte olacağız`` dedi.

Metin ÖZDEMİR/POLATLI (Ankara), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title