Haberler

Kosova'da Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı Kosova'da Görkemli Bir Törenle Kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kosova'da görkemli bir törenle kutlandı.

Kosova'da barış ve huzuru sağlayan Kosova Türk Taburu'nun konuşlu olduğu Prizren Sultan Murat Kışlası, çok sayıda askeri ve sivil konuk ile katılımcıyı ağırladı. Pek çok kişinin törene katılabilmek için Kosova'nın çeşitli yerlerinden geldiği gözlendi. Coşkulu geçen kutlamalarda asker-halk birlikteliğinin güzel bir örneği sergilendi. Kutlama töreninde, Türk Silahlı Kuvvetleri Harekat Teşkilatı Daire Başkanı Tuğgeneral İsmail Çelikbaş, KFOR bünyesinde görev yapan ülkelerin silahlı güçleri ile Birleşmiş

Milletler Kosova Misyonu (UNMİK) yetkilileri, Kosova Türk Eşgüdüm Bürosu Müsteşarı Mustafa Sarınç, Kosova Koruma Gücü (TMK) Komutanı General Süleyman Selimi, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve milletvekili Mahir Yağcılar, Kosova Adalet Bakan yardımcısı Altay Suroy, Kosova Kültür Bakan yardımcı Ergin Köroğlü, Kosova'da görev yapan Türk Polis yetkilileri ve çok sayıda kurum, kuruluş ve dernek temsilcileri hazır bulundu.

Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslü kışladaki tören, Atatürk büstüne Çok Uluslu Güney Tugayı Komutanı ve Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Tuğgeneral Uğur Tarçın ve Kosova Türk Taburu Komutanı Kurmay Yarbay Kerim Acar tarafından çelenk koyulmasıyla başladı. Ardından Tuğgeneral Tarçın'ın tören alanında birlikleri denetleme ve selamlamasından sonra İstiklal Marşı okundu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın kutlama mesajının okunduğu törende, günün anlam ve öneminin belirtildiği

konuşma yüzbaşı Burçak Aşık tarafından yapıldı. Törende bir konuşma yapan KFOR bünyesindeki 5 komuta bölgesinden biri olan Çok Uluslu Güney Tugayı Komutanı ve Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Tuğgeneral Uğur Tarçın, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türk tarihinin altın sayfalarından biri olduğunu ve çağdaş çizgileri ulu Önder Atatürk tarafından çizilen barış ve özgürlüğü simgelediğini ifade etti.

Tuğgeneral Tarçın, Türk birliklerinin 1999'dan beri Kosova'da barış huzur ve güvenliğin tesisi için diğer ülke silahlı kuvvetleriyle çalıştığını ve başarıyla görevlerini icra etmekte olduklarını hatırlatarak, "Tarihi ve kültürel ortak değerlerin desteklediği Türkiye-Kosova dostluk ve kardeşliğini geliştirmek temel amaçlarımızdan biridir. Türk halkının dostluk ve kardeşliğe dayalı iyi dileklerini Kosovalılar'a iletmekten büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Daha sonra törende Mehmetçik tarafından yapılan tüfekli hareketler gösterisi ile jandarmanın sergilediği gösteri büyük beğeni topladı. Gösteri esnasında Türk askeri helikopterlerinin uçuşu törene ayrı bir renk kattı. Törenin sonunda verilen kokteyl çerçevesinde efelerin dansı da katılımcıları duygulandırdı.

(EK-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title