Haberler

Koruma Alanındaki Köyün Sakinleri Belirsizlikten Şikayetçi

Gördes Barajı, mutlak koruma alanı içinde kaldığı için taşınmasına karar verilen Gördes'e bağlı Karayakup köyündeki vatandaşlar, artık hizmet alamadıkları ve üretim yapamadıkları için mağdur olduklarını, gidecekleri yerin biran önce tespit edilmesini istediklerini bildirdi.

Gördes Barajı, mutlak koruma alanı içinde kaldığı için taşınmasına karar verilen Gördes'e bağlı Karayakup köyündeki vatandaşlar, artık hizmet alamadıkları ve üretim yapamadıkları için mağdur olduklarını, gidecekleri yerin biran önce tespit edilmesini istediklerini bildirdi.

Karayakup Köyü Muhtarı Mehmet Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy arazilerinin baraj havzası içinde kalması sebebiyle 4-5 yıldır üretim gerçekleştiremediklerini, köy kaldırılacağı için altyapı hizmetlerinin de durduğunu belirtti.

Uzun zamandır köye yatırım yapılmaması sebebiyle köy halkının kendisine tepki gösterdiğini ifade eden Çetin, Gördes Kaymakamlığındaki köy muhtarları toplantısında durumu kaymakama arzettiğini ifade ederek, "Köylüler bana 'diğer muhtarlar köyleri için bir şeyler alıyor, sen neden almıyorsun' diyor. Kaymakam Bey köy taşınacağı için Karayakup'a birşey verilemeyeceğini söyledi. Köy kalkacak ama ne zaman belli değil. Hiçbir yetkili köye gelip, 'köy şu zaman kalkacak' demedi" diye konuştu.

Çetin, köydeki evlerde tamirat da yapılamadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Köydeki birçok ev, vatandaşın üzerine yıkılacak durumda. Evleri onarmamız engelleniyor. Köy taşınacak ama köylü şehirde yaşayamaz. Köylüler, bir köy yerleşim yeri istiyor. Salihli'nin bir köyünde yerleşim yeri buldum kabul edilmedi. Akhisar'ın Akselendi beldesinde buldum 'mera' dediler. Bu vatandaş apartman katında yaşayamaz, kente gidince ne yapacağını bilmiyor. Tavuğu var, koyunu, ineği, köpeği, traktörü kasası var. Bize biran önce bir köy yerleşim yeri bulunmasını istiyoruz."

Barajın İzmir'e içme suyu sağladığını, bu nedenle kamulaştırma işlemenin İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri A.Ş (İZSU) tarafından yapılacağını anlatan Çetin, "İZSU, 'arsa parası veririm ev parası vermem' diyor. Köyümüzde geçen yıl 110 hane varken bu yıl 61 haneye düştü. Eski Manisa Valisi Celalettin Güvenç, tam konuyla ilgilendiği sırada başka bir ile gitti. Şimdi yeni valimizin sesimizi duymasını bekliyoruz" dedi.

Köy sakinlerinden Mustafa Kösem de köyün biran önce uygun bir yere, toplu halde taşınmasını istediklerini ifade ederek, "Hiçbir şey yapamıyoruz. Kazanç yok, gider var. Bir an önce çözüm istiyoruz. Biz şehirde yapamayız, bir köy kurulursa insanlar geçimini sağlar" diye konuştu.

- MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title