Haberler

Konya, 'Lojistik Köy'de Kararlı

Müsiad Konya Şubesi, Mevlana Kalkınma Ajansı (mevka) Yetkilileri ile Birlikte Tcdd Genel Müdürü Süleyman Karaman'ı Ziyaret Ederek, Lojistik Köy Projesi İçin Destek İstedi

MÜSİAD Konya Şubesi, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) yetkilileri ile birlikte TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ı ziyaret ederek, Lojistik Köy Projesi için destek istedi.

Ziyarete, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Konya Gelişim Grubu Başkanı Lütfi Şimşek, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahri Beserek katıldı.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Konya'nın coğrafi konumu itibariyle Türkiye'nin merkez şehri olduğunu söyledi.

Konya'ya 'Lojistik Köy' kurulmasını uzun zamandır talep ettiklerini ifade eden Korkmaz, kurulacak olan 'Lojistik Köyün' sadece Konya'ya değil aynı zamanda çevre illere de çok büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

MÜSİAD Konya Şubesi bünyesinde kurulan Konya Gelişim Grubu'nun uzun zamandır 'Lojistik Köy' üzerinde çalışmalar yaptığını dile getiren Korkmaz, 'Konuya ilişkin birçok makama raporlar sunduk, toplantılar düzenledik, gerekli fizibilite çalışmalarını yaptık. Lojistik Köy Projesi'nin bir an önce faaliyete geçmesi için TCDD'den de gerekli destekleri bekliyoruz' dedi.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Konya'nın TCDD için önemli bir kavşak noktası olduğunu söyledi.

Konya'nın gelişmesiyle birlikte çevre illerin de gelişeceğini bildiren Karaman, çalışmalara destek olmak istediklerini belirtti.

Konya Lojistik Merkezi için 300 bin metre kare alan bulunduğunu ifade eden Karaman, şunları kaydetti:

'Konya'nın potansiyeli, kamu ve özel sektörün verimli bir şekilde çalışabilmesi ve 'Lojistik Köyün' işlerliğinin sağlanabilmesi için planlanan 600 bin metre kare alanın yeterli olmayacağı görülmektedir. Biz TCDD Genel Müdürlüğü olarak mevcut arazimizle birlikte toplam Lojistik Köy alanının 1 milyon metre kareye çıkarılması için gerekli çalışmaları başlatmak istiyoruz.'

(GNG-MAT) - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title