Haberler

Konya'daki 100 Milyon Dolarlık "Kapan" Operasyonu

Konya Emniyet Müdürlüğü Tarafından 13 İlde Düzenlenen "Kapan" Adlı Operasyonda Gözaltı Sayısı 81'e Yükseldi. İstanbul'da Gözaltına Alınan Örgüt Lideri ile 42 Kişi de Konya'ya Getirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından 13 ilde düzenlenen "Kapan" adlı operasyonda gözaltı sayısı 81'e yükseldi. İstanbul'da gözaltına alınan örgüt lideri ile 42 kişi de Konya'ya getirildi.

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlar (KOM) Şube Müdürlüğü'nün 10 aylık yaptığı çalışma sonucunda dün Konya ve İstanbul başta olmak üzere Tekirdağ, Diyarbakır, Adana, Mersin, Antalya, Denizli, Bodrum, İzmir, Bursa, Niğde ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 13 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. 100 milyon dolarlık vurgun yaptığı belirlenen suç örgütüne yönelik "Kapan" adlı operasyonda polis, örgüt lideri Mert Ali A. ile beraberindeki 42 kişiyi Konya'ya getirdi. İstanbul'dan Konya'ya getirilen örgüt üyelerini 3 polis otobüsü taşırken, yaklaşık 40 polis ekip otosu da eşlik etti. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere KOM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu arada, dünden beri devam eden operasyon kapsamında yeni isimlere ulaşıldı. Polisin bugün bankacı ve avukatların da aralarında bulunduğu bazı kişileri gözaltına almasıyla gözaltı sayısı 81'e yükseldi.

Konya polisinin 10 aylık takibi süresinde birçok taktik uyguladığı öğrenildi. Örgüt liderinin kızlara olan düşkünlüğünü öğrenen polis, kendisini kadın gibi göstererek MSN'de örgüt lideriyle chat yaptı. MSN'de örgüt lideri Mert Ali A.'nın, karşısındaki polisi kadın zannetmesi nedeniyle belinden çıkardığı tabancaları wep kamerasından gösterdiği öğrenildi. Polisin bazı kişileri sahte belgelerle yakalaması üzerine örgüt birbirine düştü. Bu sayede teknik takipte birçok delile ulaşılırken, örgüt liderinin kendilerini ispiyonlayan kişinin örgüt üyelerinden Cengiz G.'nin olduğunu düşünerek ayağından vurdurduğu ortaya çıktı. Operasyon kapsamında ayağından vurulan Cengiz C. de gözaltına alındı.

Şebekenin Anadolu'da yapılanmaya gittiği, gazetelere verdiği iş ilanları sayesinde kendilerine başvuruda bulunan kişilerin kimlik bilgilerini alarak bankalarda hesap açtırdıkları, bu isimleri kullanarak 13 ilde 50'nin üzerinde beyaz eşya, mobilya, çelik kapı gibi alanlarda şirket kurdukları belirtildi. Türkiye genelinde 61 şirket kuran şebekenin, iş başvurusunda bulunan 4 bin 700 kişinin kimlik fotokopilerinden sahte kimlikler yaparak, bankaları ve şirketleri dolandırdıkları belirlendi.

(HİV-İP-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title