Haberler

Konut alımlarında 2020 beklentisi yüksek

Üçüncü çeyrek büyüme oranlarını açıklandı.

Üçüncü çeyrek büyüme oranlarını açıklandı. Türkiye ekonomisi bu çeyrekte yüzde 0.9 büyüdü. Gayrimenkul ve Emlak Uzmanı Rodi Kayım, inşaat sektöründeki yavaşlamanın yeni yıl ile birlikte yerini hızlanmaya bırakacağını söyleyerek 2020 yılında konut alımlarının da artacağını belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılı üçüncü çeyrek (Temmuz-Eylül) Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla verisini açıkladı. Buna göre, Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,9 büyüdü. Büyüme verisini konut sektörü açısından değerlendiren Gayrimenkul ve Emlak Uzmanı Rodi Kayım, "Bu güne kadar inşaatta bir yavaşlama vardı. 2020 ve sonrasında büyük hareketlilik bekliyoruz. Sektörde yatırım oldukça büyümede artacak ve buda büyüme oranlarını etkileyecek. Konut satışlarında şu anda makul bir seviyede ama bu hareketlilikle birlikte yükseleceğini düşünüyorum" dedi.

"KONUT ALIMLARINDA 2020'DE HAREKETLİLİK ARTACAK"

Rodi Kayım, "2020 yılından çok umutluyuz. Hatta ben bu hareketliliği 2023 yılına kadar bekliyorum. Artık Çevre Şehircilik Bakanlığı, Belediyeler kentsel dönüşüm ile alakalı bir seferberlik oluşturdu. Kentsel dönüşüm başlayınca haliyle müteahhit firmalara büyük işler düşecek. Bu güne kadar inşaatta bir yavaşlama vardı. 2020 ve sonrasında büyük hareketlilik bekliyoruz. Vatandaşlıktan dolayı yabancı satışlar da büyük yükseliş var. Yerli satışlarda da faizlerin düşmesiyle birlikte konut alımları başladı. Bununla birlikte inşaat sektöründe umutlarımız yeşerdi" şeklinde konuştu.

"YATIRIM OLDUKÇA BÜYÜME ARTACAK"

Konut kredilerin düşmesi ile birlikte 2020 yılı ve sonrasında büyümenin giderek artacağının beklendiğini vurgulayan Kayım, "Bunun sebebi de geçen yıl bu aylarda ticarilerde yüzde 30'lardaydı şimdi yüzde 12'lere düştü. Faiz oranları da 2'nin çok üstündeydi şimdi ise 1'in altına düştü. Sektörde yatırım oldukça büyümede artacak ve bu da büyüme oranlarını etkileyecek. Konut satışları şu anda makul bir seviyede ama bu hareketlilikle birlikte yükseleceğini düşünüyorum. Konut alacaklar için yılı kapatmadan yatırımlarını yapması gerekiyor. Tam yatırım zamanı" ifadelerini kullandı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title