Haberler

'Konuşan Kitap Şenliği' Başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Eşi Hayrünnisa Gül'ün Himayesinde Düzenlenen 'Konuşan Kitap Şenliği' Başladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde düzenlenen ''Konuşan Kitap Şenliği'' başladı.

Hayrünnisa Gül, Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen şenliğin açılışında yaptığı konuşmaya A Milli Futbol Takımını kutlayarak başladı. Gül, ''Milli takımın başarısını hepimizi çok onurlandırdı, kendilerini tebrik ediyorum'' dedi.

''Konuşan Kitap Şenliği''ni gerçekleştirme amaçlarının, ''toplumda okuma bilincini geliştirmek ve özellikle çocuklar ve gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu'' ifade eden Gül, Türkiye'de son yıllarda yayıncılık alanında ciddi gelişmeler yaşandığına işaret etti.

Teknoloji çağında çocukların ilgisini kitaba çekmenin ne kadar zor olduğunu bir anne olarak bildiğini anlatan Gül, çocukların bir kitabın sayfalarına dokunmanın, kağıt kokusunu duymanın, evde kütüphane oluşturmanın keyfini yeterince yaşayamadıklarını vurguladı.

Şenlik kapsamında gün boyunca edebiyat, sanat, medya ve spor dünyasının ünlü isimleri halka Sultanahmet Meydanında kitap okuyacak.

Kitap okuyacak ünlü isimler arasında Beren Saat, Coşkun Aral, İlber Ortaylı, Osman Sınav, Burcu Güneş, Beşir Ayvazoğlu ve Zara da bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title