Haberler

Kongre'deki Adamımız

Türkiye, Ermeni Tasarısının Amerikan Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'na Getirilmesini Engellemek İçin Yoğun Bir Kampanya Yürütüyor.

Türkiye, Ermeni tasarısının Amerikan Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’na getirilmesini engellemek için yoğun bir kampanya yürütüyor.

Lobinin başında ise eski Temsilciler Meclisi üyeleri Robert L.Livingston ve Richard A.Gephardt bulunuyor.

En yoğun lobi

Ankara’dan tasarıyla mücadele edebilmek için 12 milyon dolar ücret alan Livingston, şimdiye kadar Türk siyasetçi ve bürokratlarını Washington’un tepe isimleriyle görüştürmeyi başardı. Tasarının destekçilerinden Adam Schiff, "Gördüğüm en yoğun lobi faaliyeti" dedi.

ABD’de soykırımı tanıyan Ermeni tasarısına destek hız kesti. Türkiye ve lobi şirketlerinin etkili kampanyası ve ABD Yönetimi’nin baskısıyla, pazartesi gününden beri 12 Temsilciler Meclisi üyesi, Washington’un Ortadoğu’daki çıkarlarından ötürü tasarıya desteklerini geri aldıklarını açıkladılar. Bu olumlu gelişmede Türkiye’nin lobisini yapan şirketler etkili oldu.

Türkiye’yi Washington’da iki ayrı lobi şirketi temsil ediyor. 1999’da evlilik dışı ilişkisi nedeniyle Temsilciler Meclisi’nden istifa eden Cumhuriyetçi Robert L.Livingston ve 2005’de Kongre’den ayrılan Demokrat Partili Richard Gephardt. Kongre’de Demokratların çoğunluğu ele geçirmesinin ardından Türkiye, Gephardt ile çalışma kararı aldı.

2000 ve 2004 yılında benzer tasarıların Temsilciler Meclisi’nden geçmesini engellemek için çalışan Livingston Grubu, bu dönemde de Türkiye’nin çıkarları için çalıştı.

Ocak ayında Bob Livingston, Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile görüştü. Büyükelçi Nabi Şensoy’un Kongre’deki temaslarını organize etti.

Bu arada Californialı Demokrat olan Temsilciler Meclisi üyesi Adam Schiff, 30 Ocak’ta 160 imzalı tasarıyı Kongre’ye sundu. Ertesi gün Livingstone, tasarıya imza koyan Bobby Jindal’ı aradı ve imzasını geri çektirdi.

Bob Livingston, Demokrat Parti’nin ağır toplarından olan John Murtha ile de irtibata geçti. Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Şensoy ve dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile buluşan Murtha, Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’ye mektup yollayarak soykırım tasarısının gündeme alınmamasını istedi.

Türkiye 12 milyon $ ödedi

ERMENİ tasarısının mimarlarından Adam B.Schiff, "Türkiye’nin lobisi şimdiye kadar gördüğüm en yoğun lobi" dedi. Türkiye, Livingston Grubu’nun yanı sıra Richard Gephardt’ın DLA Piper şirketiyle de 1.2 milyon dolarlık bir yıllık sözleşme yaptı. Daha önce benzer Ermeni tasarılarına destek veren Gephardt’ın bu kez Türkiye için lobi yapması tepki çekti. Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kongo Cumhuriyeti ve Cayman Adaları’nın ABD’deki çıkarlarını kollayan Livingston Grubu’nun 71 milyon dolarlık cirosunun dörtte birinin yabancı şirketlerden geldiği bildiriliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title